بررسی تاثیرات گروه درمانی در ارتقای سطح سلامت روان زنان مطلقه

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی سلامت زنان
  • کد COI اختصاصی: WHMED08_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1019
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ماجده نبویان

عضو هیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل.دانشجوی دکترا تخصصی پرستاری اطفال دانشگاه علوم پزشکی همدان.

امیرحسین شفیقی

دانشجوی کارشناسی پرستاری دانشگاه ازاد اسلامی واحد بابل

سلمی نیکنام

دانشجوی کارشناسی پرستاری دانشگاه ازاد اسلامی واحد بابل

محمدعلی رمضانی

دانشجوی کارشناسی پرستاری دانشگاه ازاد اسلامی واحد بابل

چکیده

طلاق یک تغییر غیرقابل پیش بینی در وضعیت ازدواج است که موجب اختلال در سلامت عمومی و کیفیت زندگی افراد می شود. زنان مطلقه یکی از آسیب پذیرترین اقشار جامعه می باشند که با مشکلات و اختلالات بسیاری رو به رو هستند که یکی از مهمترین آنها، اختلال در سلامت روان می باشد. در مقابل یکی از راه های مقابله با این اختلالات، حمایت روانی بصورت گروه درمانی می باشد. بنابراین، با توجه به اثرات منفی قابل توجه طلاق بر سلامت روان زنان، مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیرات گروه درمانی در ارتقای سطح سلامت روان زنان مطلقه انجام شده است.روش کاراین مطالعه با مرور منابع منتشر شده و در دسترس داخلی و خارجی بین سالهای 2019-2015 در پایگاه های Irandoc ،Iranmedex،Google-scholar،Magiran،SiD انجام شده است. از بین مقالات بدست آمده، 12 مقاله انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند.نتایج طبق مطالعات بررسی شده، جلسات گروه درمانی که برای جمعیتی از زنان مطلقه انجام شده، دارای تاثیرات قابل توجهی در بهبود و ارتقای سطح کلی آگاهی در زنان مطلقه بوده و همچنین با افزایش سطح عزت نفس و تحمل در زنان مطلقه موجب افزایش توانایی در کنترل افکار و احساسات نادرست این افراد شده است. افزون بر این، گروه درمانی، در کاهش قابل توجه سطح اضطراب، نگرانی و در نهایت افسردگی مثمر ثمر واقع شده است. به طوری که زنان مطلقه کمتر احساس تنهایی کرده و در مقابل، توانایی آنها جهت مقابله با نگاه منفی جامعه نسبت به آنها بهبود یافته و در نهایت، زنان مطلقه سازگاری بهتر و موثرتری را با شرایط جدید ایجاد شده در زندگی پیدا کرده اند.نتیجه گیری مطابق یافته ها، اجرای جلسات گروه درمانی می تواند با ارتقای سطح سازگاری زنان مطلقه نسبت به زندگی موجب تاثیرات مثبت قابل توجهی در جهت بهبود و ارتقای سطح سلامت روان در این افراد شود.پیام برای سیاستگذاران با توجه به اثرات مخرب طلاق در سلامت روان زنان و در مقابل، اثرات مطلوب گروه درمانی در بهبود سلامت روان زنان مطلقه، انجام مطالعات و اقدامات لازم جهت ایجاد شرایطی به منظور تسهیل در اجرای جلسات گروه درمانی برای جمعیت زنان مطلقه پیشنهاد می شود.

کلیدواژه ها

گروه درمانی، سلامت روان ، زنان مطلقه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.