همبستگی سلامت معنوی با شدت اضطراب بیماران نارسایی قلبی در مراکز منتخب آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی سلامت زنان
  • کد COI اختصاصی: WHMED08_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 406
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهری بزرگ نژاد

عضوهیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران دانشکده پرستاری و مامایی .گروه داخلی و جراحی

چکیده

زمینه و هدف: نارسایی قلبی یکی از شایعترین بیماری های مزمن است. و اضطراب در بیماران با نارسایی قلبی به دلایل گوناگون قابل توجه می باشد. بیان می شود که سلامت معنویت و اعتقادات روحانی با کنترل اضطراب مرتبط است؛ بدین جهت این مطالعه با هدف تعیین همبستگی سلامت معنوی با شدت اضطراب در بزرگسالان مبتلا به نارسایی قلبی در مراکز منتخب آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال 97 انجام شد.روش تحقیق: در این مطالعه مقطعی توصیفی از نوع همبستگی، به 200 بیمار مبتلا به نارسایی قلبی که به روش مستمر با شرایط ورود وارد مطالعه شدند، پرسشنامه های جمعیت شناختی، ابزار خطی دیداری ررسی اضطراب VAS وپرسشنامه سلامت معنوی آلیسون و پالوتزیان داده شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی (فراوانی نسبی، میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (تی مستقل، آنالیز واریانس، ضریب همبستگی پیرسون، ضریب)، در نرم افزار SPSS نسخه 20 در سطح معنی داری کمتر از 0/05 تحلیل شدند.یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد % 83/8 نمونه از سلامت معنوی متوسط و % 16/2 از سلامت معنوی بالا برخوردار بودند و سطح سلامت معنوی پایین وجود نداشته و افراد از سطح سلامت معنوی متوسط یا بالا برخوردار بودند میانگین نمره کل سلامت معنوی 93/36±9/20 بود و نمره میانگین نمره کل شدت اضطراب(( 5/16±2/39 بود .ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که سلامت معنوی بیشتر با اضطراب کمتر همراه می باشد و از نظر آماری معنی دار می باشد. .(r= -0.175) (P=0/026)بحث و نتیجه گیری:.باتوجه به نتایج مطالعه، افراد مبتلا به نارسایی قلبی که نمره سلامت معنوی بالاتری داشتند، از اضطراب کمتری برخوردار بودند. در نتیجه می توان با برنامه ریزی های مدون همانطور که به سلامت جسمی بیماران در درمان و آموزش توجه می شود به سلامت معنوی نیز توجه نمود.

کلیدواژه ها

نارسایی قلبی، سلامت معنوی، اضطراب،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.