بهینه سازی شرایط رنگبری از پساب رنگزاهای مستقیم با استفاده از پوست پرتقال به روش طراحی آزمایش تاگوچی
- سال انتشار: 1382
- محل انتشار: اولین سمینار تخصصی محیط زیست و رنگ
- کد COI اختصاصی: SEC01_033
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2424
نویسندگان
پژوهشکده صنایع رنگ ایران - گروه محیط زیست
پژوهشکده صنایع رنگ ایران - گروه محیط زیست ، دانشگاه صنعتی شاهرود، دانش
پژوهشکده صنایع رنگ ایران - گروه محیط زیست ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دا
چکیده
پساب صنایع مختلف خصوصا صنایع نساجی به دلیل حضور رنگزاها و مواد تعاونی عموما بسیار آلوده بوده و در این میان رنگزاهای مستقیم از جممله رنگزاهایی هستند که کاربرد زیادی در صنعت نساجی داشته و عمدتا برای رنگرزی پنبه و الیاف سلولزی در یک حمام حاوی الکترولیت به کار برده می شوند. روشهای مختلفی برای رنگبری پساب ها وجود دارد که از این میان بکارگیری مواد جاذب بدلیل فراوانی و ارزیابی بسیار مورد توجه هستند. دراین تحقیق تاثیر عوامل مختلف (PH، مقدار جاذب، دور همزدن، زمان و …) بر رنگبری پسابهای حاوی رنگزاهای مستقیم C.L.Direct Red 81 , C.l.Direct Red 80 با استفاده از پوست پرتقال به روش طراحی آزمایش تاگوچی مورد مطالعه قرار گرفته و شرایط بهینه رنگبری تعیین شده است. نتایج نشان می دهد که رنگبری در محیط اسیدی (PH=2) و در دمای 20 درجه سانتی گراد با راندمان بسیار خوب قابل انجام است. و روش طراحی آزمایش تاگوچی راهی سریع، مطمئن و کارآمد برای تعیین شرایط بهینه فرآیند می باشد. همچنین سینتیک جذب رنگزاهای فوق در دو دمای 20 و 50 درجه سانتی گراد مورد بررسی قرار گرفتند و نتایج حاکی از آن است که سینتیک جذب رنگزاها از سینتیک مرتبه شبه دوم تبعیت می کنند.کلیدواژه ها
جذب سطحی ، طراحی آزمایش تاگوچی ، پساب نساجی ، پوست پرتقال ، رنگبریاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.