تاثیر عوامل و موانع خاص شرکت بر استراتژی ورود آنها به بازارهای بین المللی با استفاده از تکنیک مدل یابی معادلات ساختاری (مورد مطالعه: شرکت های فعال در حوزه خشکبار)
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: فصلنامه کاوش های مدیریت بازرگانی، دوره: 11، شماره: 21
- کد COI اختصاصی: JR_BAR-11-21_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 476
نویسندگان
استادیار گروه مدیریت، دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشگاه ارومیه
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، گروه مدیریت، دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشگاه ارومیه
چکیده
هدف پژوهش حاضر تبیین عوامل موثر بر استراتژی ورود به بازارهای بین المللی است. بدین منظور ابتدا با توجه به بررسی ادبیات موضوع انواع استراتژی ورود در دودسته کلی استراتژیهای صادراتی و غیر صادراتی قرار گرفتند و در مرحله بعدی عوامل موثر بر استراتژی شناسایی و در دو عامل عوامل خاص شرکت و عوامل موانع ورود جمعبندی گردیدند. جامعه آماری پژوهش شامل مدیران عامل، مدیران و یا کارشناسان فروش و بازاریابی شرکت های فعال در حوزه خشکبار استان آذربایجان غربی می باشند که با توجه به آمارهای به دست آمده از اتاق بازرگانی 32 شرکت در این حوزه در استان فعال میباشند. با توجه به حجم محدود جمعیت، تمام جمعیت (مدیران، مدیران و یا کارشناسان فروش و بازاریابی) برای اندازه نمونه بر اساس روش نمونه گیری سرشماری انتخاب شدند. دادههای موردنیاز از طریق پرسشنامه استاندارد به دست آمده اند که در بین جامعه آماری توزیع گردیده است. از بین پرسشنامههای توزیع شده 61 پرسشنامه دریافت شد. دادههای جمع آوری شده با استفاده از معادلات ساختاری (رویکرد حداقل مربعات جزئی) از طریق نرمافزار Smart PLS2 تجزیه وتحلیل شد. نتایج نشان داد که عوامل اندازه شرکت، تجربه بین المللی، ویژگیهای مدیریتی، موانع تعرفهای، فاصله جغرافیایی، فاصله فرهنگی بر انتخاب استراتژیهای صادراتی ورود به بازارهای بینالمللی تاثیر دارد. همچنین تاثیر متغیر نوع محصول و موانع غیر تعرفهای بر انتخاب استراتژی صادراتی تایید نشد؛ اما تاثیر متغیر نوع محصول و موانع غیرتعرفهای بر انتخاب استراتژی غیر صادراتی ثابت شد.کلیدواژه ها
استراتژی ورود, بازار بینالمللی, مدلیابی معادلات ساختاریاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.