بررسی نقش عوامل توسعه روستائی با استفاده ازGIS مطالعه موردی:منطقه سر فیروز آباد کرمانشاه
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: همایش ملی فضای جغرافیایی ،رویکرد آمایشی ، مدیریت محیط
- کد COI اختصاصی: ESLAMSHAHRAMAYESH01_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1597
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا ژئومورفولوژی در برنامه ریزی محیطی
چکیده
مطالعه فضای فیزیکی روستاها از مهم ترین وظایف برنامه ریزان روستائی است .زیرا روستاها به عنوان نظام سکونتگاهی نیازمند یک برنامه ریزی جامع می باشند. در مطالعه حاضر با توجه به رابطه ناگسستنی عوامل طبیعی و توسعه روستاها به بررسی نقش عوامل طبیعی در برنامه ریزی روستائی در محد وده دهستان فیروز آباد از توابع شهرستان کرمانشاه پرداخته شد و شرایط آب وهوائی، ژ ئومرفولوژ یکی، هیدرولو یکی و زمین شناسی مطالعه گردید. دراین پژوهش جهت بررسی عوامل طبیعی موثر در سکونت گزینی روستاهای منطقه ابتدا آمار و داده های مورد نیاز از سازمان های مختلف بدست آمد، سپس این آمار ود اده ها با نرم افزارهای GIS تحلیل شد هدف از این تحلیل بررسی رابطه عوامل طبیعی و توزیع سکونتگاههای روستائی و شناسائی توان ناحیه و تعیین محدوده های دارای قابلیت و امکانات و محدودیت های طبیعی ناحیه برای برنامه ریزی روستائی است . برای بررسی عوامل طبیعی در برنامه ریزی روستائی این منطقه با استفاده ازGIS لایه ها در جند رده بررسی شد . بعد از تلفیق لایه ها مشخص گردید که کلیه این عوامل در سکونت گزینی روستاهای این بخش موثر بوده است . البته بیشترین تاثیر در بین این عوامل مربوط به توپوگرافی است و مشخص شد که توان محیطی این روستاها به علت خاک و دمای مناسب، آب و هوای خوب بسیار بالاست و ساکنان روستا به مرور زمان به خطرات محیطی منطقه پی برده و روستاها را در مکانی به دور از خطرات احتمالی و نزدیک توانمندی های منطقه بنا کرده اند.کلیدواژه ها
سیستم اطلاعات جغرافیائی، برنامه ریزی روستائی، لایه های اطلاعاتی،عوامل طبیعیمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.