مکانیزم های حفاظت از اراضی با ارزش شهری با استفاده از رویکرد TDR در راستای توسعه ی پایدار شهر
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: نخستین همایش توسعه شهری پایدار
- کد COI اختصاصی: CSUD01_105
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2793
نویسندگان
عضو هیئت علمی گروه شهرسازی - دانشگاه تربیت مدرس
دانشجوی کارشناسی ارشد شهرسازی - دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
تحولات شهرنشینی و گسترش شهرها در اغلب جوامع باعث تخریب تدریجی مناطق طبیعی و کشاورزی شده و این مناطق جای خود را به ساخت و سازهای ب یرویه داده است که در نتیجه ضرورت دستیابی به روش های موثر وکاربردی برای حفظ منابع با ارزش طبیعی و نیل در جهت توسعه پایدار، مطرح گردیده است. روش های متفاوتی برای تحقق این امر در ادبیات برنامه ریزی حفاظت، مد نظر قرار گرفته است که یکی از این روشهای مرسوم و جدید روش موسوم به برنامه انتقال حق توسعه TDR) می باشد. این برنامه با هدف حفظ اراضی با ارزش و ذخیره آن برای توسعه آتی شهر، تلاش در جهت تبیین مفهوم حقوق مرتبط بر توسعه و انتقال آن از یک ناحیه به سایر نواحی مستعد که واجد ارز شهای توسعه ی پایدار هستند، دارد. نواحی مورد نظر برای این برنامه عمدتا مناطق متراکم یا نواحی روستایی یا مناطق با ارزشی هستند که درجریان توسعه شهر با هجوم زیاد فعالیت های ساخت وساز قرارگرفته اند. در این روش ضمن توجه به ظرفیت های توسعه ای هر مکان،ارزش های حفاظتی نیز در چارچوب تحقق توسعه پایدار شهری نیز مد نظر قرار می گیرد. هزینه های انجام و اجرای این برنامه توسط توسعه گران تامین می شودکه در قالب های مختلف نظیر ایجاد آژانس های توسعه ویا بازار بورس صورت می پذیرد و بنابراین امکان تحقق برنامه های اجرایی مطرح شده در آن از زمینه تحقق بسیار بالایی برخوردار استکلیدواژه ها
حفاظت اراضی، حق توسعه، انتقال حق توسعه، مشارکت، توسعه پایدارمقالات مرتبط جدید
- سرویس نرم افزاری همبسته ساز دنباله های کشتی ها در مسیرهای دریایی
- استخراج حوزه های نوآوریهای دفاعی مبتنی بر فناوری بلاکچین
- هوش مصنوعی و تحلیل بصری در فضای جغرافیایی و سایبری: فرصت ها و چالش های پژوهشی
- تخمین مدار ماهواره ها مبتنی بر هوش مصنوعی
- شناسایی خودروهای نظامی بر روی تصاویر واقعی به کمک مدلهای یادگیری عمیق و انطباق دامنه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.