مدیریت ریسک نقدینگی در بانکداری اسلامی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه حسابداری و منافع اجتماعی، دوره: 4، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JIAR-4-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 472
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم عباس زاده

استادیار دانشگاه الزهرا(س)

آزاده روشن روان

دانشجوی کارشناسی ارشد توسعه اقتصادی و برنامه ریزی، دانشگاه الزهرا (س)

صدیقه عطرکار روشن

دانشجوی دکتری اقتصاد دانشگاه شیراز و عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه خلیج فارس

چکیده

امروزه تعادل بین ریسک و بازده برای بانک ها از اهمیت بالایی برخوردار است. به طوری که مدیریت این ریسک چند دهه ای است که به عنوان یکی از مباحث مهم در بانکداری مطرح می-باشد. در این مقاله نیز به مدیریت ریسک نقدینگی در بانکداری اسلامی پرداخته شده است. هدف این مقاله ارائه ی ابزارهای مدیریت ریسک نقدینگی در بانکداری اسلامی و اجرای سیاست هایی است که برای بهبود آن می توان به کار برد. بررسی های حاصل نشان دهنده ی این است که بانک های اسلامی به دلیل بکارگیری ابزارهای متفاوت نسبت به بانک های متعارف در مدیریت نقدینگی با مشکلاتی روبرو می باشند. علاوه بر آن، این ابزارها چندان کارا نیستند . این مقاله با مروری بر ادبیات ریسک نقدینگی به این جمع بندی می رسد که برای مدیریت نقدینگی علاوه بر ابزارها، توجه به آموزش بیشتر اصول بانکداری اسلامی به مردم، اصلاح ساختارها در جهت رشد و توسعه ی بازار سرمایه، ایجاد شبکه ی گسترده ی بین بانکی، انجام تکنیک ها و سیاست های خاص و نظام نظارتی کارآمد برای ارایه خدمات در جهت توسعه، ضروری است.

کلیدواژه ها

مدیریت ریسک نقدینگی, ابزارهای مدیریت نقدینگی, بانکداری اسلام

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.