بررسی مکانیابی ایجاد پناهگاه های اسکان موقت در یک جاده ی صعب العبور کوهستانی در هنگام وقوع زلزله و پس ازآن

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی امنیت، پیشرفت و توسعه پایدار مناطق مرزی، سرزمینی و کلانشهرها، راهکارها و چالش ها با محوریت پدافند غیر عامل و مدیریت بحران
  • کد COI اختصاصی: ICSP01_406
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 518
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامران رضائی زاده مهابادی

مدرس دانشگاه ایوان کی، سمنان، ایران

سارا سلطانی لرگانی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه ایوان کی،سمنان، ایران

چکیده

یکی از مهمترین مسائلی که اعم از هنگام وقوع بحران زلزله و بعد از آن مورد توجه سازمانهای مسئول درزمینه ی مدیریت بحران قرار میگیرد، مکانیابی مناسب، جهت پناه دادن آسیب دیدگان از سانحه است؛ اما آگاهی از وضعیت مکانهای موجود از نظر امنیت و تناسب مکانی، یکی از مواردی است که باید قبل از انتخاب به آن توجه کرد. با توجه به اینکه اصلیترین نیاز آسیب دیدگان ناشی از زلزله داشتن یک سرپناه است و نمیتوان بعد از وقوع زلزله، سریعا مکانهای مناسب برای آسیب دیدگان زلزله را ایجادکرد. مناسب است قبل از وقوع چنین بحرانهایی، مکانهای مناسب از نظر دسترسی به کاربری های شهری، داشتن امنیت، دوری از مناطق مخاطره خیز و ... را برای آسیب دیدگان زلزله را فراهم کرد. بدین منظور پژوهش حاضر بر آن است تا مکانهای بهینه جهت پناهگاه آسیب دیدگان از زلزله های احتمالی را مورد پیشبینی قرار داده و با تلفیق برنامه ریزی صحیح و علمی، مدیریت بحران زلزله را با ایجاد تسهیلات لازم جهت شناخت مکانهای مناسب پناهگاه ها یاری نماید؛ به طوریکه در صورت وقوع سانحه زلزله، امکان دسترسی سریع پناهگاه ها برای زلزله زدگان میسر گردد. هدف این تحقیق، شناسایی معیارهای تاثیرگذار و تخمین میزان نقش و تاثیر آنها بر مکانیابی پناهگاه های امن در جاده های صعب العبور در هنگام زلزله و پسازآن است. نوع پژوهش حاضر بر اساس هدف کاربردی است و روش مطالعه پژوهش با توجه به ماهیت و موضوع تحقیق، توصیفی تحلیلی هست..

کلیدواژه ها

بحران زلزله، مدیریت بحران، اسکان موقت، مکانیابی، جاده های صعب العبور کوهستانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.