بررسی چرایی وجودیت فضاهای تهی در اندام بازار سنتی، پیرو از تجربه فضایی و ایجاد تصویر ذهنی بر مخاطب (نمونه موردی : تیمچه حاج ابراهیم و تیمچه امین الدوله)
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی هنر، معماری و کاربردها
- کد COI اختصاصی: ICONFAAA03_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 647
نویسندگان
کارشناسی ارشد، گروه معماری، دانشکده هنرومعماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، رودهن، ایران
گروه معماری، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران
چکیده
با معرفی فضای تهی در بنای معماری و جایگاه در وجوه مختلف بناهای سنتی ایرانی، درمی یابیم که اهمیت نخست بناهای معماری سنتی در ایران همان فضاهای تهی است که برخی صاحبنظران بجای واژه ی فضای تهی، واژه هایی همانند آن، مثل فضای خالی یا فضای منفی را نیز بیان نموده اند که تاکید بر همان تهی بودن یا وابسته نبودن فضا به شیء یا اشیایی مانند مجسمه دارد. لذا از سویی علاوه بر تاکید تهی بودن آن، بایستی به خواص دیگر این فضا پیرو تجربه فضایی و ایجاد تصاویر ذهنی خاص و مختلف بر مخاطب و ازسویی تاثیر و تاکیدش بر هویت وجوه مختلف فضا را شناسایی نمود چراکه همین خواص، باعث درک فضا و ایجاد یک تصویر ذهنی خاص از سوی مخاطب خود در آن فضاهای تهی می شود. به همین دلیل در این پژوهش سعی برآن شده تا با تشریح عناوینی مانند فضای تهی و عوامل تاثیرگذارش بر تجربه ی فضایی در یک بنای سنتی ایرانی مانند بازار، و پس از آن تحلیلی بر نمونه فضاهای تهی موجود در اندام بازار سنتی ایران، تاثیرش بر مخاطب نشان داده که همین خواص با استفاده از همین معیارهای پیرو از تجربه ی فضایی، می تواند در طراحی یک بنای معاصر، باعث بازشناسی فضایی از یک بنای سنتی ایرانی شود.کلیدواژه ها
فضاهای تهی؛ تجربه فضایی؛ تیمچه حاج ابراهیم؛ تیمچه امین الدولهمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.