کاهش ریسک انتروکولیت نکروزان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنگره سلامت نوزادان ایران همراه با کنگره پرستاری سلامت نوزادان
  • کد COI اختصاصی: INHCMED06_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 651
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناهید جعفری

فوق تخصص نوزادان، استادیار دانشگاه علوم پزشکی زنجان

چکیده

با وجود مطالعات زیاد درباره پاتوفیزیولوژی انتروکولیت نکروزان ، تلاشهای فراوانی برای کاهش ریسک آن در نوزادان نارس صورت گرفته است . این بیماری مولتی فاکتوریال است و ریسک فاکتورها و استرسورها باعث بروز التهاب و آسیب مخاط روده می شوند.Premature birth - Propensity towards gut inrammation - Impaired intestinal barrier function - Decreased intestinal motility NEC Other potentialfactors Abnormal gut vascular regulation - RBC transfusion - Anemia Abnormal intestinal microbiota - Decreased commensa flora - Increased pathogenic bactena - Prolonged antibictic therapy - Acic suppression rredications Enteral feeding - Formula focding برخی شرایط ، نوزاد را مستعد انتروکولیت نکروزان می نماید که شامل . تزریق خون در طی 48 ساعت یک باکتری خاص در کشت خون یا مایع پریتونئال • انتروکولیت نکروزان در ارتباط با آلرژی به پروتئین شیر گاو انتروکولیت نکروزان در ارتباط با عفونت ویروسی خاص ، انتروکولیت نکروزان در ارتباط با حوادث هیپوکسیک ایسکمیک شدیدانتروکولیت نکروزان در ارتباط با حوادث 72ساعت اخیر با کشت منفی انتروکولیت نکروزان در ارتباط با استرس سرما انتروکولیت نکروزان در ارتباط با انترو کولیت در دو یا چند قل دیگر ، انتروکولیت نکروزان در ارتباط با سوراخ شدن خودبخودی روده انتروکولیت نکروزان در ارتباط با گاستروشزی انتروکولیت نکروزان در ارتباط با بیماری مادرزادی قلبی انتروکولیت نکروزان در ارتباط با برخی اختلالات ژنتیکی انتروکولیت نکروزان در ارتباط با مواد تجاری مانند فورمولاچالش مهم ، یافتن راهی برای کاهش این ریسک فاکتورهاست. چالش دیگر ، یافتن راهی در کاهش بروز آن در سن حاملگی خاص شیوع انتروکولیت نکروزان است. هرچه نوزاد نارستر باشد دیرتر دچار آن می شود (با حداکثر پیک در سن حاملگی 29 تا 32 هفته). بعلت شیوع کم این بیماری در نوزادان زیر 1500 گرم (5درصد) ، اینکه کدام نوزاد نیاز به اقدامات پیشگیری دارد بسیار مشکل است.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.