بررسی مزایای رترکتور الکسیس در عمل های جراحی: یک مطالعه مروری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین همایش ملی چالش های آموزش و پژوهش در اتاق عمل
  • کد COI اختصاصی: CTROR01_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2634
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عابد ابراهیمی

گروه اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران

سارا رحیمی

کمیته تحقیقات دانشجوئی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

بهزاد غلام ویسی

گروه اتاق عمل، دانشکده پرستاری و مامائی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

چکیده

مقدمه: یکی از رترکتورهایی که جهت کنار زدن لایه های مختلف در عمل های شکمی مورد استفاده قرار می گیرد رترکتور الکسیس می باشد. این رترکتور 360 درجه ای، نرم و آتروماتیک است. این رترکتور در سال های اخیر بیشتر مورد توجه تیم جراحی قرار گرفته است. این مطالعه با هدف بررسی مزایای رترکتور الکسیس انجام شد. روش کار: در این مطالعه مروری برای جستجوی مقالات از پایگاه های اطلاعاتی پاب مد و گوگل اسکولار استفاده شد. مطالعات با کلید واژه ی Alexis Retractor و در بازه 2005 تا 2019 انتخاب شدند. یافته ها: رترکتور الکسیس از رترکتورهائی است که در عمل های اینتراآبدومینال کاربرد دارد. حین عمل با کمک این رترکتور کنار زدن بافت ها به راحتی صورت می گیرد و خستگی تیم جراحی کمتر خواهد بود. به واسطه خودکار بودن این رترکتور آزادی عمل بیشتری برای تیم جراحی فراهم خواهد شد. رترکتور الکسیس بسیار کارآمد بوده و از راه انسزیون های کوچکتر عمل های جراحی به واسطه اکسپوز بهتر قابل انجام خواهند بود. در عمل سزارین مایع آمونیتیک کمتر باعث خیس شدن فیلد عمل می شود. همچنین مشخص شد که این رترکتور می تواند باعث کاهش خونریزی حین عمل، کاهش درد بعد از عمل، کاهش میزان تهوع و استفراغ و کاهش عفونت پس از عمل شود. نتیجه گیری: با کمک این رترکتور یکبار مصرف و قابل انعطاف فشار کمتر و یکنواختی به بافت ها وارد شده و کارایی بهتری به نسبت دیگر اکارتورها دارد. علی رغم هزینه بر بودن این رترکتور استفاده از آن با توجه به مزایای آن کاملا منطقی است و می توان در عمل های شکمی از آن بهره گرفت.

کلیدواژه ها

Alexis Retractor

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.