چالش های آموزش بالینی اتاق عمل از دیدگاه تکنولوژیست های جراحی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین همایش ملی چالش های آموزش و پژوهش در اتاق عمل
  • کد COI اختصاصی: CTROR01_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1245
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا پدرام فر

دانشجوی کارشناسی اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران

سارا محمدی

کارشناس ارشد اتاق عمل، گروه اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران

نسرین کمالی

کارشناس ارشد اتاق عمل، گروه اتاق عمل، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران )نویسنده مسئول

مهدی مامنه

کارشناس ارشد پرستاری داخلی جراحی، گروه اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: بهبود و ارتقای کیفیت آموزش بالینی مستلزم بررسی مستمر وضعیت موجود، شناخت نقاط قوت و اصلاح نقاط ضعف می باشد که در این رابطه نظرات و ایده های دانشجویان به عنوان عنصر مهم آموزشیمی تواند راه گشای برنامه های آینده باشد. لذا در این مقاله به بررسی چالش های موجود در اتاق عمل از نظر تکنولوزیست های می پردازد. روش کار: مطالعه مروری حاضر با کلیدواژه های چالش، کیفیت، آموزش بالینی، اتاق عمل و تکنولوژیست جراحی در پایگاه های اطلاعاتی science direct ، Magiran ، PubMed ، Sid و Google scholar در بازه زمانی 1388 تا 1398 انجام شده است. از مجموع 32 مقاله یافت شده، 12 مقاله )داخلی و خارجی( با توجه به هدف مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها: بیشترین چالش های عنوان شده در این مطالعات مربوط به نبود امکانات و منابع کافی در اتاق عمل و کمبود وسایل کمک آموزشی و رفاهی، عدم پذیرش دانشجو در تیم جراحی و اعتماد کافی به آنها، تعداد نامتناسب دانشجو نسبت به بیماران در محیط اتاق عمل، نظارت ناکافی بر روند آموزش بالینی توسط مربیان، فرآیند نامتناسب و نامشخص ارزشیابی، نبود امکانات آموزشی و برگزاری کنفرانس ها در محیط بالینی بود. نتیجه گیری: پیشنهاد می شود به منظور ارتقای کیفیت آموزش بالینی، مداخلات لازم جهت بررسی اهداف آموزشی و روش ارزشیابی و همچنین فراهم ساختن محیط آموزشی مناسب در اتاق عمل صورت گیرد.

کلیدواژه ها

چالش، آموزش بالینی، اتاق عمل، تکنولوژیست جراحی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.