مقایسه برش پایهی دیوار برشی فولادی موجدار ذوزنقه ای تحت بارگذاری زمین لرزه های حوزه گسل دور و نزدیک

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی ودومین کنفرانس بین المللی به سوی شهرسازی،معماری،عمران و هنر دانش بنیان
  • کد COI اختصاصی: KBAU02_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 692
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عرفان پورمحمدی

کارشناسی ارشد، گروه مهندسی عمران، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

فرشته امامی

دکتری، گروه مهندسی عمران، واحد علوم و تحقیقات ، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

پاشا جوادی

دکتری، گروه مهندسی عمران، واحد علوم و تحقیقات ، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

برای مقاوم کردن سازه ها در برابر زلزله، سیستم های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد که یکی از مهمترین این سیستم ها، قاب خمشی فولادی به همراه دیوار برشی فولادی است که از دهه 1970 میلادی به عنوان یکی از سیستم های باربر جانبی مطرح شد. دیوارهای برشی فولادی معمولا در دو نوع سخت شده و سخت نشده ساخته میشوند. ایده دیوار برشی فولادی موج دار به عنوان یک جایگزین برای دیوارهای برشی سخت شده مطرح گردیده است و انتظار می رود که این ورق ها به دلیل دارا بودن سختی ذاتی برون صفحه ای، از مقاومت کمانشی بالایی برخوردار هستند.روش تحقیق در مقاله پیش رو به صورت تحلیلی و از نوع میدانی است. در این تحقیق بعد از شناخت اولیه موضوع و پس از صحت سنجی پاسخ اجزای محدود در مورد قاب یک طبقه یک دهانه به همراه دیوار برشی فولادی موجدار، سه سازه فولادی 3، 7 و 15 طبقه، به ترتیب به عنوان سازه های کوتاه، متوسط و بلندمرتبه، در پنج دهانه طراحی شده و در ادامه یک قاب سازه با استفاده از نرم افزار اجزای محدود، شبیه سازی شد و سپس دیوار برشی موجدار به سازه اضافه شده است. مشاهده شد سازههای مجهز شده به دیوار برشی فولادی موجدار چند ضلعی، در برابر نیروهای وارده از زمین لرزه های گسل نزدیک از ظرفیت بیشتری از مصالح خود در مقابله با نیروهای وارد شده بر سازه استفاده شد، همچنین در سازه های 7 و 15 طبقه میزان برش پایه ی ایجاد شده از حساسیت کمتری در مقایسه با سازهی 3 طبقه برخوردار هستند.

کلیدواژه ها

دیوار برشی فولادی موجدار، نمودار تاریخچه زمانی، ظرفیت باربری برشی، گسل دور و نزدیک.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.