سنجش کارایی نوآوری شرکتهای چهار صنعت پیشرفته منتخب ایران، با استفاده از مدل جمعی تحلیل پوششی داده ها

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ملی و هشتمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری
  • کد COI اختصاصی: IRAMOT12_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 805
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرعلی کریمی

پژوهشگر ، پژوهشکده سیاستگذاری علم، فناوری و صنعت دانشگاه صنعتی شریف

علی ملکی

عضو هیئت علمی پژوهشکده سیاستگذاری علم، فناوری و صنعت دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

امروزه بحث سیاست گذاری مبتنی بر شواهد و داده محور در زمینه نوآوری، روز به روز اهمیت گسترده تری می یابد لذا دانشمندان به این موضوع دست یافته اند که تا زمانی که داده های خرد و متقن از سطح شرکتها، به منظور سنجش نوآوری آنها جمع آوری و مورد تحلیل و بررسی قرار نگیرد، نمیتوان انتظار تدوین سیاستهای کارا و اثربخش را داشت. یکی از مهمترین روشهای سنجش نوآوری، سنجش کارایی آن است. کارایی نوآوری، چه در سطح کلان و ملی و چه در سطح خرد و شرکتها، مورد سنجش قرار گرفته است ولی تاکنون مدلی که با استفاده از آن بتوان پیشنهادهای بهبود برای شاخصهای ورودی و خروجی ارائه نمود، به کار گرفته نشده است. در این تحقیق ابتدا بر مبنای ادبیات موضوع و داده های موجود، به منظور محاسبه کارایی نوآوری، شاخصهای ورودی و خروجی مشخص شدند، سپس بر مبنای داده های جمع آوری شده در اولین پیمایش نوآوری ایران، کارایی نوآوری شرکتهای چهار صنعت پیشرفته نانوتکنولوژی، بایوتکنولوژی، تولید محصولات الکترونیک، میکروالکترونیک و مخابراتی و هوافضا، با استفاده از مدل جمعی تحلیل پوششی داده ها، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که به جز در صنعت نانوتکنولوژی که %23,27 شرکتها کارا بودند، در هر یک از سه صنعت دیگر % 20 از شرکتها کارا شده اند. همچنین مشاهده شد که علاوه بر تفاوت بین حوزه شرکتها، عامل سایز نیز اهمیت زیادی در کارایی شرکتها دارد.

کلیدواژه ها

کارایی نوآوری، مدل جمعی تحلیل پوششی داده ها، نانوتکنولوژی، بایوتکنولوژی، تولید محصولات الکترونیک و مخابراتی، هوافضا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.