ارزیابی تاثیر زئولیت و سیمان بر روی پارامترهای مقاومتی ماسه ساحل فرح آباد به روش آزمایشگاهی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: همایش ملی تحقیقات بین رشته ای در علوم مهندسی
- کد COI اختصاصی: NCIRES01_077
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 505
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد عمران گرایش ژئوتکنیک، موسسه آموزش عالی روزبهان ساری
دکترای مهندسی عمران گرایش ژئوتکنیک، استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر
دانشجوی دکترای تخصصی عمران گرایش ژئوتکنیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد
چکیده
ماسه ها ی ساحلی در سطح ایران مخصوصا نواحی شمالی، فراوانی قابل توجهی دارند. در برخی موارد ترکیبی از سیمان و ماسه با سایر مواد از جمله فیبر، شیشه، نانوذرات و یا زئولیت می تواند به طور موثر در تثبیت خاک در جاده سازی استفاده شود. ماسه های سیمانی به عنوان یکی از موضوعات اقتصادی و زیست محیطی در تثبیت خاک شناخته می شوند. در این بررسی زئولیت به عنوان یکی از مواد افزودنی به سیمان و آثار آن بر مقاومت فشاری تک محوری و برشی ارزیابی شده است. در این راستا از زئولیت نوع معدنی کلینوپتیلولیت، سیمان تیپ II نکاء و ماسه فرح آباد به عنوان خاک پایه استفاده شد. در این تحقیق به بررسی تاثیر درصدهای مختلف (0، 20، 40، 60، 80) زئولیت کلینوپتیلولیت طبیعی جایگزین شده در درصدهای 3 و 7 سیمان پرتلند تیپ II بر پارامترهای مقاومت فشاری تک محوری در مدت عمل آوری 7، 14 و 28 روز و مقاومت برشی خاک ماسه ساحل فرح آباد تحت شرایط زمان عمل آوری 28 روز پرداخته شده است. تعداد 40 آزمایش مقاومت فشاری تک محوری و برش مستقیم روی طرح اختلاط 10 حالت سیمان و زئولیت صورت گرفت. ابتدا اختلاط براساس وزن خشک حداکثر و رطوبت بهینه بدست آمده، نمونه ها ساخته و آزمایش ها به انجام رسید. نتایج نشان می دهد که با جایگزینی 40% زئولیت به جای سیمان نسبت به نمونه های بدون زئولیت، مقاومت به میزان 20 تا 78 درصد افزایش می یابد. همچنین در این فرآیند کرنش گسیختگی نمونه ها نیز زیاد می شود. نرخ افزایش مقاومت برای نمونه های با درصد سیمان های بالاتر و تراکم کمتر، بیشتر است.کلیدواژه ها
تثبیت، زئولیت، تک محوری، برش مستقیم.مقالات مرتبط جدید
- سکته مغزی و علائم آن و درمان های پیشگیرانه
- علل افزایش فشار خون و روش های کنترل آن
- مروری بر شناسایی و جداسازی میکروارگانسیم های مهارکننده رشد قارچ های بیماری زای خاک
- New coating of dental fixtures using composite and ceramic biomaterials
- Exploring the Gender Differences Actual Attitude and Behavior With Respect to the COVID – ۱۹ Pandemic
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.