ارزیابی قابلیت اطمینان اکسکاواتور هیدرولیکی- مطالعه موردی: معدن سنگ آهن گل گهر

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش ملی تحقیقات بین رشته ای در علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: NCIRES01_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 852
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه آموده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی استخراج معدن، دانشگاه شهید باهنر کرمان

محسن طاهری مقدر

استادیار، دانشگاه شهید باهنر کرمان

یوسف عظیمی

استادیار ، دانشکده محیط زیست کرج

چکیده

اکسکاواتور هیدرولیکی یکی از ماشین آلات اصلی و گران قیمت در معادن روباز می باشد. هرگونه خرابی مربوط به این ماشین که منجر به توقف آن شود، می تواند توقف عملیات، کاهش بهره وری و در نتیجه افزایش هزینه های ناشی از توقف تولید را به دنبال داشته باشد. بنابراین تحلیل قابلیت اطمینان این ماشین بسیار مهم است. این ماشین از شش زیرسیستم اصلی شامل زیرسیستم های هیدرولیک، الکتریک، موتور، انتقال قدرت، بدنه و جام تشکیل شده است. در این مقاله، قابلیت اطمینان اکسکاواتور هیدرولیکی با استفاده از داده های خرابی ثبت شده طی یک سال در معدن سنگ آهن گل گهر، بررسی شده است. به این منظور داده ها با استفاده از روش های آماری و انجام آزمون های روند و همبستگی سری بررسی شدند. برای انتخاب بهترین توزیع، انواع توزیع های آماری با استفاده از نرم افزار Easyfit مورد آزمون قرار گرفتند و با استفاده از مدل قابلیت اطمینان بدست آمده برای هر زیرسیستم، مدل کلی قابلیت اطمینان اکسکاواتور هیدرولیکی مشخص شد. نتایج تحلیل ها نشان می دهد که قابلیت اطمینان کل ماشین پس از حدود 40 ساعت از شروع کار به 50 درصد خود می رسد و پس از گذشت270 ساعت از شروع به کار به حدود صفر می رسد. در نهایت فاصله زمانی تعمیر و نگه داری پیش گیرانه برای زیرسیستم های اکسکاواتور هیدرولیکی بر اساس قابلیت اطمینان 90 درصد محاسبه گردید.

کلیدواژه ها

اکسکاواتور هیدرولیکی، قابلیت اطمینان، خرابی، تعمیر و نگه داری پیش گیرانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.