بررسی جابجایی و ترک در سدهای بتنی وزنی با در نظر گرفتن تغیرات مدول الاستیسیته فونداسیون

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش ملی تحقیقات بین رشته ای در علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: NCIRES01_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 408
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید احسان حسینی بالادزائی

کارشناسی ارشد مهندسی عمران ، موسسه آموزش عالی روزبهان؛

چکیده

سدهای بتنی وزنی بخش مهمی از فرا سازه های هر کشور را تشکیل می دهند. ایمنی این فرا سازه ها به علت نتایج ضرربار ناشی از ویرانی و خرابی آنها بسیار حائز اهمیت می باشد. بررسی رفتار لرزه ای سدهای بتنی وزنی و نیز ارزیا بی ایمنی لرزه ای آنها، بدلیل اهمیت ایمنی سد درهنگام زلزله مورد توجه بسیاری از محققین بوده است.تخریب این سازه ها در اثر زلزله می تواند آثار سوء اقتصادی و اجتماعی در پی داشته باشد. در این مقاله با توجه به پارامتر فیزیکی مانند مدول الاستیسیته، آنالیز دینامیکی غیر خطی سد بتنی وزنی از روش فونداسیون بدون جرم با اعمال شرایط مرزی مناسب انجام شده است. با استفاده از روش فونداسیون بدون جرم تنها اثر انعطاف پذیری و میرایی سازه ای فونداسیون دراندرکنش سد- فونداسیون در نظر گرفته می شود و از اثرات اینرسی و میرایی هندسی فونداسیون صرفه نظر خواهد شد. می توان گفت روش فونداسیون بدون جرم برای آنالیز دینامیکی غیر خطی سد های بتنی وزنی روشی محافظه کارانه خواهد بود. نتایج نشان می دهد با تغیر مدول الاستیسیته در فونداسیون جابجایی و ترک در سد تغیر می کند. با کاهش مدول الاستیسیته فونداسیون قسمت فونداسیون سد نرم تر شده، جابجایی در تاج سد افزایش می یابد و گسترش ترک در سد کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

سدهای بتنی وزنی،مدول الاستیسیته ف آنالیز دینامیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.