تشخیص بیماری آلزایمر با استفاده از بخش بندی خودکار سلول های هسته CN به روش یادگیری دیکشنری همراه با فرمولاسیون تنظیم سطح

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی علوم و تکنولوژی با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: TECHSD05_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 596
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید قدیمی

دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز

نادر وحدانی مناف

موسسه آموزش عالی سراج ، تبریز

سیامک حقی پور

دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز

مشتاق شهباززادگان

دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز

چکیده

بیماری آلزایمر شایعترین نوع دمانس، با شروعی تدریجی و پیشرفتی مداوم است که به تدریج حافظه و تواناییهای ذهنی دیگر مانند تفکر، استدلال و قضاوت فرد را تحت تاثیر قرار میدهد. همچنین طبق آمار پیشبینی میشود تعداد بیماران آلزایمری در سالهای آینده چند برابر شود، از طرفی با پیشرفت فناوری های تصویربرداری پزشکی میتوان اطلاعات بسیار زیادی را درباره مغز به دست آورد. در این مطالعه با تقسیم بندی خودکار هسته دمدار (CN) و طبقه بندی آن قادر به تشخیص زود هنگام بیماری آلزایمر میباشیم. در مطالعه انجام شده از تصاویر MRI افراد بیمار و سالم استفاده شده است. ابتدا در مرحله تقسیم بندی با ساخت دو واژه نامه واکسل صحیح از تصاویر خاکستری مغز و یک واژه نامه واکسل صحیح از تصویرCN میتوانیم با تفکیک بافتهای مغز، CN را با دقت بسیار بالایی تشخیص دهیم. در مرحله طبقه بندی، یک فرهنگ لغت با ویژگیهای مبتنی بر منطقه، ساخته شده است این فرهنگ لغت از ویژگیهای CN افراد طبیعی و آلزایمری آموزش داده شده است که طبقه بندی براساس اندازه تقریبی بین بخش CN در تصویر آزمون و فرهنگ لغت آموزش داده شده مبتنی بر منطقه است. از نتایج به دست آمده دریافتیم که آتروفی CN در تمام تصاویر از 12 تا 20 درصد متغیر است. آتروفی عمدتا در قسمت دم و نه در بدنه CN رخ داده است. نتایج به دست آمده در این مطالعه نشان میدهد دقت تقسیم بندی و طبقه بندی به ترتیب %95,5 و %97,5 میباشد.

کلیدواژه ها

بیماری آلزایمر، هسته دمدار، یادگیری دیکشنری، تنظیم سطح، MRI

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.