سال انتشار: 1398
کد COI مقاله: AGRISD05_055
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 460
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 6 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله مروری بر کشت سالیکورنیا و کاربرد آبهای شور در کشاورزی
چکیده مقاله:
در حفظ محیط زیست و دستیابی به معیارهای ضروری در توسعه پایدار، امروزه درسرلوحه امور کشورهای جهان و سازمانهای بینالمللی قرار گرفته است. در این میان بخش کشاورزی، به دلیل گسترش بسیار زیاد آن در سطح جهان، دارای بزرگترین اثرات در محیط زیست جهانی میباشد. اثرات محیطی زیانبار کشاورزی سنتی (فرسایش خاک، آلودگی آب، از دست رفتن زیستی و ...) به صورتی گسترده در سراسر جهان آشکار است و به کارگیری فناوری و روشهای مدیریتی که موجب کاهش زوال و نابودی منابع طبیعی و یا آهسته نمودن این روند گردد مورد نظر است. رشد بالای جمعیت، شور شدن زمینهای کشاورزی و کاهش منابع آب شیرین باعث شده است تا کشاورزی ایران با محدودیتهای جدی روبرو باشد. بهترین راه حل ارائه شده، مطالعه روی گیاهان نمکدوستی است که هم قادر به استفاده از منابع آب غیر شیرین باشند و هم از لحاظ اقتصادی بتوانند جایگزین محصولات کشاورزی گردند که تنها با آب شیرین قابل آبیاری هستند، گیاه سالیکورنیا به عنوان یک گیاه زراعی مقاوم به شوری است که به خانواده اسفناجیان یا همان کنوپودیاسه ( (chenopodiacea تعلق داشته، گیاهی شورزی، آبدار و یکساله است. رویشگاه طبیعی این گیاه، نمکزارها، سواحل دریا، باتلاق ها و مردابهای شور اروپا، جنوب آسیا، شمال امریکا و جنوب افریقاست. این گیاه شامل ترکیبات بیوشیمیایی (پروتئین، چربی، اسیدآسکوربیک، بتاکاروتن و کلروفیل) محتویات معدنی (سدیم، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر و آهن به مقدار زیاد، روی و مس) اسیدهای آمینه (اسیدگلوتامیک و آسپاراژین، متیونین و سیستئین به مقدار کم) و غنی از بتاکاروتن بوده که به دلیل دارا بودن خواص تغذیه ای و مقادیر قابل توجه ویتامین A کشت آن ضرورت می یابد. همچنین ویژگیهای ضداکسیداتیو، ضدسرطان و فعالیتهای ضدالتهابی آن گزارش شده است که از نظر دارویی قابل قیاس با گیاه آلوئه ورا است. امید است که کشت این گیاه شورزی با توجه به موارد ذکر شده و اینکه منبع مناسبی از روغن گیاهی خوراکی میباشد مورد توجه بخش کشاورزی در مناطق دارای خاک و آب شور واقع شود.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا AGRISD05_055 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/967180/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:راسخی کازرونی، زهل و زمانی، محمدرضا و حیدریان نائینی، فاطمه و راسخی کازرونی، اعظم و منصوریان، علیرضا،1398،مروری بر کشت سالیکورنیا و کاربرد آبهای شور در کشاورزی،پنجمین همایش بین المللی مهندسی کشاورزی و محیط زیست با رویکرد توسعه پایدار،شیراز،https://civilica.com/doc/967180
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، راسخی کازرونی، زهل؛ محمدرضا زمانی و فاطمه حیدریان نائینی و اعظم راسخی کازرونی و علیرضا منصوریان)
برای بار دوم به بعد: (1398، راسخی کازرونی؛ زمانی و حیدریان نائینی و راسخی کازرونی و منصوریان)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- عوامل موثر بر فرسایش بادی در تالاب هامون با استفاده از مدل IRIFR
- مروری بر خواص آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریالی نانوذرات روی : مقاله مروری
- شناسایی و معرفی گونه های قارچ میکوریزی آربسکولار همزیست با ریشه درختان جنس بادام در استان ایلام
- بررسی واکنش اندازه های مختلف بذر ارقام گندم در برابر تنش خشکی
- مکانیابی کاشت درخت سیب با روش -FuuzyAHP (مطالعه موردی استان فارس)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.