بررسی اثر ضد قارچی عصاره های آبی، الکلی و متانولی گیاه آلوورا بر پنی سیلیوم سیترینوم

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی مهندسی کشاورزی و محیط زیست با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: AGRISD05_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 604
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا حاجی علیقلی

گروه زیست شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل

عیسی غلامپورعزیزی

گروه زیست شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحدبابل

مجید علیپور

گروه زیست شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحدبابل

چکیده

استفاده از عصاره های گیاهان از دیر باز جهت درمان انواع بیماری ها مورد استفاده قرار می گرفت لذا با توجه به مقاومت Penicillium citrinum به انواعی از داروهای ضد قارچی و عوارض جانبی برخی از داروهای شیمیایی جدید برای درمان بیماری قارچی از عصاره آبی ، الکلی و متانولی گیاه آلووراستفاده گردید.در این تحقیق از گیاه آلوورا (Aloe vera) به روش سوکسله عصاره های آبی، الکلی و متانولی تهیه و سپس اثرات ضد قارچی این عصاره ها در بر روی قارچ Penicillium citrinum در آزمایشگاه به روش های دیسک با مقادیر مختلف 10، 20 ، 30 ، 40 ،50 میکرو لیتر و مقادیر 80، 90، 110،100 میکرو لیتر عصاره آبی و اتانولی و متانولی آلوورا به روش چاهک مورد بررسی قرار گرفت. ولی عصاره آلوورا در تست دیسک و چاهک تاثیری بر روی قارچ نداشت. برای بررسی بیشتر اثر حداقل غلظت ممانعت کنندگی (MIC ) وحداقل غلظت کشندگی (MFC) آنها مورد بررسی قرار گرفت. که میانگین MIC و MFC عصاره ی اتانولی به ترتیب 125×102 و 25×103 میکروگرم بر میلی لیتر و میانگین MIC و MFC عصاره ی متانولی به ترتیب125×102 و 25×103 میکروگرم بر میلی لیتر تعیین شدند ولی عصاره آبی گیاه آلوورا تاثیری بر روی قارچ نداشته است.نتیجه این تحقیق نشان داد که عصاره های اتانولی و متانولی آلوورا در دوز مناسب اثر ضدقارچی بر روی قارچ Penicillium citrinum در شرایط آزمایشگاهی داشتند. با توجه به این نتایج در آینده می بایست تحقیقات بیشتری را بر روی این گیاه انجام داد و ترکیبات ضد میکروبی آن را مشخص و استخراج نمود.

کلیدواژه ها

قارچ، عصاره، گیاه آلوورا، Penicillium citrinum

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.