مکان یابی و احداث بیمارستان با نگرش به معماری پایدار در کلانشهر تهران
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی مهندسی عمران،معماری و شهرسازی با رویکرد توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: ACUSCONF05_121
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 499
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه غیردولتی غیرانتفاعی ایوانکی،
استادیار گروه معماری، دانشگاه غیردولتی غیرانتفاعی ایوانکی،
چکیده
پیشرفت های چشمگیردانش پزشکی در طول قرن ها و افزایش و شیوع بیماری ها باعث شده که توجه و اهمیت فراوانی به فضاهای درمانی داده شود. توزیع بهینه و متعادل فضاهای اختصاص یافته به انواع مختلف کاربری ها از جمله کاربری بهداشتی- درمانی و بیمارستان ها، به منظور رعایت اصل عدالت در دسترسی برای همه اقشار جامعه، تامین سلامت و رفاه عمومی و مکان یابی صحیح این مراکز از ضروریات موضوع ساماندهی است. مراکز خدمات بهداشتی و درمانی (بیمارستان) از مهم ترین کاربری شهری است که به طور مستقیم در تامین سلامت فرد و جامعه دخیل هستند. دسترسی سریع، به موقع و ارزان به این مراکز در هر جامعه، بخصوص در جوامع شهری اهمیت فوق العادهای دارد. براین اساس مکان یابی این مراکز امری مهم در برنامه ریزی شهری است . همچنین مساله بحران انرژی و خطرات زیست محیطی از مباحثی است که امروزه بشر بطور غیرقابل انکاری با آن مواجه گردیده در این زمینه توانایی این مراکز در کنترل هزینه های جاری و صرفه جویی انجام شده در هزینه های انرژی، گستردگی آن را در سطح کلان مطرح می نماید و این امر سبب گردیده که بهینه سازی انرژی و کوشش در مهار کردن آن اهمیت خاصی پیدا کند. تبیین شاخصه های مکان یابی موثر، جهت طراحی یک بیمارستان، می تواند مراکز درمانی را از محیطی غیرقابل توجیه از لحاظ صرفه اقتصادی، به محیطی شایسته و قابل پذیرش جهت احداث و بهره برداری تبدیل نماید.کلیدواژه ها
بیمارستان ، مکان یابی بیمارستان ، معماری پایدارمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهکارهای مقاومسازی سازه های شهری در برابر زلزله و فرونشست زمین
- راهکارهای نوین برای کاهش هزینههای اجرایی و افزایش کارایی در شهرداری ها
- مدیریت و بهروزرسانی بانک های اطلاعات مکانی شهری با GIS در شهرداریها
- پایش سلامت پلها و سازه های شهری با سنسورهای IoT
- کاربرد زنجیره ارزش مکانی در شناسایی و اولویت بندی فرصت های سرمایه گذاری شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.