بررسی نقش عامل انسانی در بروز تصادفات جاده ای
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی مهندسی عمران،معماری و شهرسازی با رویکرد توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: ACUSCONF05_116
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 972
نویسندگان
کارشناسی ارشد مهندسی عمران راه و ترابری
دکترای مهندسی عمران راه وترابری دانشیار دانشگاه پیام نور تهران
چکیده
تصادفات جاده ای یکی از عوامل بسیار مهم مرگ و میر و صدمات جانی و مالی بوده که آثار سنگین اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی آن، جوامع بشری را به شدت مورد تهدید قرار داده است. تعداد و شدت تصادفات در کشورهای توسعه نیافته در مقایسه با کشورهای توسعه یافته چندین مرتبه بالاتر است. عوامل موثر بر بروز تصادفات جاده ای نشان داده اند که عامل انسانی بیشترین سهم را در بروز تصادفات به خود اختصاص داده است .بدین منظور این تحقیق به بررسی و ریشه یابی نقش عوامل انسانی در بروز تصادفات جاده ای پرداخته است. روش تحقیق از نوع توصیفی- پیمایشی است و جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه رانندگان جاده ای می باشند که بصورت تصادفی ساده 384 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته با روایی صوری 0/84 و پایایی 0/715 استفاده شده است.جهت تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار spss20 از آزمون فریدمن و t تک نمونه استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که عامل خطاهای حسی و ادراکی، عامل شرایط جسمی، عامل عدم مهارت،عامل اشکال در عملکرد، عامل اشکال در رفتار و شرایط روحی در بروز تصادفات جاده ای نقش دارند، اما عامل شرایط جسمی در بروز تصادفات جاده ای نقش ندارد. نتایج باروش AHP نشان داد که در الویت بندی عوامل انسانی در بروز تصادفات جاده ای ،عامل اشکال در عملکرد با امتیاز 0,339 دارای بالاترین میزان اهمیت و عامل جایگاه اجتماعی کمترین امتیاز را داشته است .در زیر شاخص ها بالاترین امتیاز مربوط به سرعت غیر مجاز با امتیاز0,122 اختصاص داشته است .در مرتبه دوم اهمیت زیر شاخص کم توجهی با امتیاز 0,101 قرار دارد .زیر شاخص سبقت غیر مجاز و اشتباه در تشخیص سرعت در مرتبه های بعدی قرار دارند.کلیدواژه ها
عامل انسانی، تصادفات، جاده ،وسیله نقلیه، شرایط محیطیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.