بررسی دشت بهبهان در محیط جی آی اس به روش دراستیک

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی مهندسی عمران،معماری و شهرسازی با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: ACUSCONF05_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 438
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی کوشامنش

کارشناس ارشد مهندسی.عمران مهندسی آب، شرکت ) I.T.P ایرانیان تزریق پمپ )

کریم رسولپور

کارشناس زمین شناسی مهندسی، مدیرعامل شرکت ) I.T.P ایرانیان تزریق پمپ )

چکیده

با توجه به اهمیت زیاد آبهای زیرزمینی به عنوان تامین کننده آب مورد نیاز بخش شرب و کشاورزی، شناسایی و حفاظت از نواحی دارای آبهای زیرزمینی مستعد در برابر آلودگی و ارزیابی آسیب پذیری آب های زیرزمینی نسبت به آلودگی، امری ضروری به نظر می رسد. مدلهای زیادی برای این هدف ارائه شده اند. در این بررسی ازروش مدل DRASTIC جهت ارزیابی پتانسیل آلودگی منابع آب زیرزمینی آبخوان بهبهان واقع در جنوب شرقی استان خوزستان استفاده شده که شامل بررسی عمق سطح ایستابی، تغذیه خالص، محیط آبخوان، نوع خاک، توپوگرافی، مواد تشکیل دهنده منطقه غیر اشباع و هدایت هیدرولیکی می باشد که به صورت 7 لایه در نرم افزار GIS تهیه و سپس با استفاده از تکنیک همپوشانی رویهم گذاری و در نهایت نقشه آسیب پذیری دشت تهیه و شاخص دراستیک برای کل منطقه 91 تا 147 برآورد شد. با توجه به نتایج حاصل از مدل، حدود 25 درصد منطقه مورد مطالعه دارای آسیب پذیری کم، حدود 19/5 درصد دارای آسیب پذیری متوسط، حدود 48 درصد آسیب پذیری متوسط تا زیاد و 7/5درصد در محدوده آسیب پذیری زیاد واقع می باشد. بیشترین مقدار آلودگی در قسمت شرق و شمال شرقی دشت میباشد. جهت صحت سنجی مدل بکار برده شده از یون نیترات استفاده گردید. نتایج حاصل از مقایسه نقشه های هم نیترات و نقشه آسیب پذیری دشت، نتایج بدست آمده از مدل مذکور را مورد تایید قرار میدهد.

کلیدواژه ها

آلودگی، مدل دراستیک، آبخوان بهبهان، آبهای زیرزمینی، GIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.