بررسی چاووشی خوانی جلالی و رضوی (ع) در استان گیلان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنگره ملی امامزادگان با محوریت حضرت سید جلال الدین اشرف
  • کد COI اختصاصی: EASHRAF01_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 431
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود رنجبر

عضوهیئت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه گیلان

چکیده

چاووشی یکی از انواع ادبیات شفاهی محسوب می شود. مجموعه اشعار چاووشی، در مراسم بدرقه و استقبال زوار مشهدالرضا، حجاج و عتبات عالیات خوانده می شد. در گذشته های دور چاووشی خون جزوی از کارون اعزامی به شمار می رفت؛ وی اشعاری را قرائت می کرد، این اشعار که شامل مدح و منقبت پیامبر اسلام (ص) و خاندان ایشان بود، به دلیل وجه معنوی مستتر در آن جزو مواریث فرهنگی ایرانیان به شمار می رود. با صنعتی شدن جوامع این رسم در شرف نابودی است در حالی که با تحلیل متنی اشعار حماسی در چاووشی ها معلوم می شود. این اشعار بر جنبه های واقعی سفر وهدف زوار اشاره دارد. در این پژوهش به شیوه ای میدانی و کتابخانه ای به بررسی چاووشی خوانی در استان گیلان پرداخته شده است. هدف از این پژوهش به شیوه ای میدانی کتابخانه ای به بررسی چاووشی خوانی در استان گیلان پرداخته شده است. هدف از این پژوهش نشان دادن وجوه ارادات مردم گیلان به خاندان اهل بیت و بررسی محتوای چاووشی خوانی است.

کلیدواژه ها

چاووشی، سفر زیارتی، مدح، اهل بیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.