آستان مقدس حضرت محمد هلال ابن علی علیه السلام ونقش آن در ترویج فرهنگ دینی و بومی در ابعاد ملی وبین المللی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنگره ملی حضرت محمد هلال ابن علی علیه السلام
- کد COI اختصاصی: CHELAL01_030
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 479
نویسندگان
دانشجوی دکتری شیعه شناسی دانشگاه ادیان و مذاهب قم
چکیده
مراقد منتسبان به اهل بیت علیه السلام از جمله نهادهای موثر اجتماعی و فرهنگی می باشد. که نه تنها در متون واموزه های دینی بلکه در تمامی سرزمین های اسلامی نیز مورد توصیه و احترام هستند. صرفنظر از قداست دینی واجتماعی این مشاهده برخی از کارکردهای این اماکن چندان مورد توجه قرار نگرفته است. چه اینکه در سیر مطالعات و پژوهش هایی که در موضوع امام زادگان صورت گرفته است، اهمیت سلسله نسب، زندگی نامه، حیات سیاسی و فکری و حتی قدمت شناسی مشاهد و مراقد ایشان، بسیاری ازمحققان را از پرداختن به نقش آفرینی اجتماعی و فرهنگی مراقد امام زادگان به عنوان نهادها و نمادهای فرهنگی بازداشته است. موضوعی که نیازمند بررسی های اجتماعی و تاریخی جامع تری با محوریت عناصر اجتماعی و فرهنگی می باشد. در این تحقیق با تکیه بر منابعی چون تاریخ اجتماعی، مردم شناسی تاریخ جغرافی، تاریخ معاصر و سایرمنابع تاریخی و با رویکرد توصیفی تحلیلی نقش آستان مقدس حضرت محمد هلال ابن علی علیه السلام در توسعه و ترویج فرهنگ دینی در ابعاد ملی و بین المللی مورد بررسی قرار گرفته و چنین نتیجه گرفته شده است که این آستان علاوه بر صیانت از فرهنگ دینی و ملی وثبت آن به عنوان میراث مادی و معنوی منطقه، نقش موثری در معرفی و شناسان فرهنگ دینی و مذهبی مردمان این سرزمین به محققان و مستشرقان داشته است.کلیدواژه ها
حضرت محمد هلال ابن علی علیه السلام، امام زادگان، آران و بیدگل، فرهنگ دینیمقالات مرتبط جدید
- تفاوت رویکرد اسلام و نظریه پردازان پست مدرن به مفهوم حقیقت دینی
- نظام انسان شناسی در اندیشه آیت الله مصباح یزدی (ره)
- تحلیل تطبیقی تصرف عدوانی و خلع ید در چارچوب آیین دادرسی ایران
- پژوهشی تدبری در کاربرد اسم جلاله«الله » در قرآن کریم با رویکردی درونقرآنی
- زیست مادرانگی در کشاکش نقشهای چندگانه: بازخوانی نقش مادر شاغل در پرتو آموزههای رضوی و روانشناسی معاصر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.