راهکارهای ایجاد، توسعه و تعمیق فرهنگ اسلامی در سازمان ها (با تکیه بر سیره حضرت یوسف علیه السلام)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نهمین همایش بین المللی پژوهش های قرآنی
  • کد COI اختصاصی: QURANIC09_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 315
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی آقا صفری

دانش پژوه دکتری قرآن و علوم (گرایش مدیریت)، جامعه المصطفی العالمیه علیه السلام، مجتمع آموزش عالی

چکیده

هرگونه تغییر و تحول، پویایی، خلاقیت و نوآوری در سازمان بدون توجه به فرهنگ سازمانی، موثر و کار آمد واقع نخواهد شد؛ زیرا فرهنگ اساسی ترین عامل و مولفه ای است که بر تدوین اهداف و راهبردهای رفتار فردی و گروهی و عملکرد سازمانی تاثیر می گذارد. بدیهی است اگر مدیران و رهبران درصدد تغییر بهره وری و ارتقای عملکرد سازمانی باشند باید به عوامل سازنده فرهنگ سازمانی و تغییر آنها توجه داشته باشند. آنچه که در این مقاله بررسی شده راهکارهای ایجاد، توسعه و تعمیق فرهنگ اسلامی در سازمان ها (با تکیه بر سیره حضرت یوسف) بوده است. روش تحقیق، توصیفی تحلیلی است که با تکیه بر آیات قرآن و منابع تفسیر و با بهره گیری از ادبیات مدیریتی صورت گرفته است. یافته های تحقیق نشان می دهد که حضرت یوسف با شناسایی مشکلات فرهنگی مردم مصر که عبارت بودند از: عدم ایمان به خدا و روز قیامت، عدم شکرگزاری و ناسپاسی، پیروی از خدایان متعدد، تقلیدهای نابجا، جهل و نادانی و فحشا، در صدد تغییر و تحول فرهنگ موجود بر آمده و با ارائه راهکارهایی از قبیل: شیوه آموزش، شیوه مقایسه ای، شیوه تکرار و تلقین، شیوه تدریجی و گام به گام توانست بینش جدیدی بیافریند و به تبع آن، در فرهنگ و سرنوشت آنان تغییر به وجود آورده و به هدف اصلی خود که نفی شرک و ترویج توحید و یکتاپرستی بود نائل شود.

کلیدواژه ها

فرهنگ، حضرت یوسف علیه السلام قرآن، سازمان، راهکار، توسعه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.