روابط شهروندی در اسلام و آثار آن در تحکیم اجتماع

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نهمین همایش بین المللی پژوهش های قرآنی
  • کد COI اختصاصی: QURANIC09_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 300
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه گلی

مدرس سطح ۳ حوزه علمیه ام الائمه نجف آباد

کبری ابن علی

مدرس سطح ۳ حوزه علمیه ام الائمه نجف آباد

نجمه خجسته

طلبه سطح ۳، حوزه ام الائمه نجف آباد

چکیده

دستورات عملی دین مبین اسلام در تمام عرصه های مختلف حیات بشری همواره راهکارهای سازنده ای پیش روی بشریت قرار داده و مبانی انسان ساز آن کیمیای سعادت را به جامعه بشری ارزانی می دارد. این پژوهش با تکیه بر روش توصیفی تحلیلی، آن دسته از ارشادات اسلامی را که مبتنی بر روابط شهروندی است، با سه محور اخلاق، سیاست و اجتماع به بررسی گذاشته، تاثیرات راهگشای آن بر معضلات اجتماعی را که تاکنون از منظر تحقیق روشمند پژوهشگران به دور مانده است، نشان داده، تا سبک روابط شهروندی اسلامی و تاثیرات اجتماعی آن بر تک تک افراد جامعه و نیز وضعیت ترقی همه جانبه اجتماع را اثبات نماید. از طریق پیاده سازی آموزه های راستین اسلامی در روابط فرد و جامعه میتوان کمال و ترقی همه افراد بشر را در تمامی جنبه های روحی روانی، آرامش فکری و پیشرفت فرهنگی اقتصادی . سیاسی به جوامع اسلامی عرضه نمود؛ اگر نیک بنگریم، آنچه امروزه به نام دستاوردهای جامعه شناسان غربی در زمینه تربیت اجتماعی و اصلاح جامعه مطرح می شود، همان دستورات اسلامی در زمینه روابط شهروندی می باشد

کلیدواژه ها

روابط شهروندی، اخلاق، اجتماع، سیاست، فرهنگ اسلامی، آثار اجتماعی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.