تحلیلی بر مشارکت شهروندی با مدیریت شهری با تاکید بر شهرداری ها

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM01_2195
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 206
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پژمان معینی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

چکیده

تفکر نهادینه سازی مشارکت و حضور مردم در فرآیند اداره و مدیریت شهرها از برنامه ها و را هکارهای موثر در رسیدن به مدیریت شهری کارآمد است که در جوامع مختلف به اشکال گوناگون و روش های مختلف قابل مشاهده می باشد. بمنظور تحقق این مهم شناخت موانع، مشکلات و راهکارهای تقویت مشارکت مردم در امور محلی و شهری، در برنامه ریزی و مدیریت مشارکتی، یکی از ضروریات مدیریت مطلوب شهرهاست. یکی از مباحثی که در دوران جدید مورد توجه قرار گرفته نقش مشارکت های شهروندی در عملکرد مدیریت شهری در کلیه عرصه های اجتماعی، اقتصادی، خدماتی و... می باشد. امروزه مشارکت شهروندی به عنوان پدیده ای که نقش گرفته از سیاست ها و رویکردهای مدیران رده بالای سازمانی و شهری می باشد، از جمله عوامل ساخته شده به وسیله منابع انسانی(سرمایه های انسانی) است که نقش مهمی در تحول نظام مدیریتی شهرها و به خصوص پیشبرد اهداف مبتنی بر توسعه پایدار شهرها و ارتقای کیفیت زندگی بر مبنای سنجش نیازهای شهروندان دارد. این مقاله درصدد آن است که با بررسی و سنجش رابطه بین مشارکت شهروندان و فعالیت های افراد در امور شهری و کیفیت خدمات شهری به این سئوالات پاسخ دهد که ضرورت مشارکت شهروندان در مدیریت شهری جوامع امروز چیست و این مشارکت ها از چه سازو کار و رویه های اجتماعی تبعیت می کند و از این طریق چه پیامدهای مثبتی برای مدیریت شهری حاصل می گردد و چه عوامل محیطی و یا سازمانهایی می توانند در جذب، هدایت و یا گسترش این مشارکت ها موثر باشند بر همین اساس هدف اصلی پژوهش حاضر تحلیلی بر مشارکت شهروندی با مدیریت شهری با تاکید بر شهرداری ها با روش توصیفی- تحلیلی می باشد. نتیجه پژوهش نشان می دهد به منظور تقویت مشارکت های مردمی و توسعه کارکرد های شهری؛ فراهم نمودن زمینه های مشارکت مردم در تصمیم گیری ها باید به عنوان یک اصل اساسی مورد توجه جدی مدیران شهری قرار گیرد.

کلیدواژه ها

مشارکت شهروندی، مدیریت شهری، شهرداری ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.