بررسی زیرساختهای گردشگری پایدار در شهر تهران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM01_2183
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 308
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد زواری قینرجه

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

چکیده

امروزه گردشگری به عنوان یکی از صنعت های پیشرو در قرن حاضر مورد توجه تمامی کشورها، بویژه کشورهای در حال توسعه قرار گرفته و رونق آن تاثیرات مثبت و منفی در زمینه های اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی بر کشورها و ساکنان آن داشته است. کشور ایران با توجه به برخورداری از تمدن کهن و آثار تاریخی فراوان و جاذبه های فرهنگی- طبیعی به تصدیق سازمان یونسکو از نظر دارا بودن جاذبه های گردشگری در رتبه دهم جهان و در شمار پنج کشور نخست بهره مند از بیشترین تنوع اقلیمی در جهان است. گردشگری، مفهوم و جریانی کاملا متفاوت با گذشته پیدا کرده است و زمینه اقتصادی آن، بیش از پیش افزایش یافته است. به گردشگری، به عنوان یک امر اقتصادی نگریسته می شود. بر اساس گزارش ها گردشگری بعد از صنایع نفت و خودرو سازی، پر درآمدترین صنعت حال حاضر دنیا به شمار می رود. از همین روست که سیاست های دولت ها در دهه های اخیر، به توسعه گردشگری به عنوان یکی راه های مبارزه با بیکاری و ایجاد درآمد، متمرکز بوده است. ساختار اقتصادی ایران، بعد از اکتشاف و بهره برداری از منابع نفتی، به شدت، متکی به صادرات نفت و درآمدهای ارزی حاصل از آن بوده و تلاش های صورت گرفته برای خروج از این وضعیت، چندان موثر نبوده است. برای ایجاد یک توسعه همه جانبه و پایدار و همچنین جایگزینی منابع جدید کسب درآمد به جای منابع نفتی، نیازمند استفاده از تمامی امکانات و قابلیت های خود می باشد. هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی زیرساختهای گردشگری پایدار در شهر تهران با روش توصیفی- تحلیلی می باشد. نتایج بیانگر آن است که توسعه گردشگری در بعد اقتصادی دارای تاثیرات مثبتی چون ایجاد اشتغال با میانگین و افزایش درآمد با میانگین، کاهش سطح بیکاری، و در بعد اجتماعی دارای تاثیرات مثبتی چون ارتقاء استاندارد زندگی، افزایش شهرت منطقه، و سطح آگاهی ساکنان دارد.

کلیدواژه ها

شهرداری ها، گردشگری شهری، اثرات اقتصادی، توسعه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.