آموزش، فضای مجازی و صلح : بازنمایی و تحلیل تجارب زیسته دانش آموزان متوسطه اول در ساحت های چندگانه صلح
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی صلح پژوهی
- کد COI اختصاصی: IPCR01_021
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 559
نویسندگان
فعال صلح و مهربانی، دبیر کارگروه سواد رسانه ای و مسولیت اجتماعی انجمن سواد رسانه ای ایران
کارشناس ارشد مدیریت تحول و مربی کودکان
چکیده
قرارگرفتن زیست بوم ما در جغرافیای خاورمیانه واژگان و گفتمان جنگ را به ویژه تحت سیطره هژمونی رسانه ای به گفتمانی حاکم بدل کرده است. بدیهی است گفتمان مذکور تاثیرات شگرفی بر شکل گیری هویتنسل نوجوان وجوان خواهد داشت. می طلبد در راستای کاهش خشونت در ابعاد مختلف و افزایش گفتمان صلح به منظور بهبودی وضعیت مذکور چاره اندیشی شود. در مطالعه حاضر با هدف بازنمایی و تحلیل تجارب زیستهدانش آموزان متوسطه اول در ساحت های چندگانه صلح (صلح با خود، با خدا، با هم نوعان، با طبیعت و کتاب ها و منابع اطلاعاتی) و نیز با استفاده از روش تحقیق کیفی از نوع پدیدار شناسی و با بهره گیری از فن مصاحبهعمیق نیمه سازمان یافته با 21 نفر از دانش آموزان متوسطه اول شهرستان سردشت، که با روش نمونه گیری ملاکی (مشاهده و قرارگرفتن در معرض خشونت، تشخیص نارضایتی و نا خشنودی) در یکی از روستاهای مرزیانتخاب گردیده بودند، انجام شد. بعد از ضبط و ثبت این اطلاعات نسبت به آموزش حضوری در کلاسی تحت عنوان زنگ آشتی در جلسات متعدد و همچنین آموزش مجازی از طریق شبکه های اجتماعی، مجددا اینتجارب مورد واکاوی قرارگرفت. نتایج تحلیل و مقایسه این تجارب نشان داد که آموزش مذکور به بهبودی نبسی نگرش این دانش آموزان، در ساحتهای چندگانه صلح منتج گردیده است. ضمن بازنمایی تغییرات این دانشآموزان در قالب روایت هایی سعی گردیده است راهکارهایی به منظور کاهش خشونت در محورهای یاد شده در میان دانش آموزان ارائه شود.کلیدواژه ها
صلح، آموزش، فضای مجازی، تجربه زیسته، صلح چندگانه، دانش آموزانمقالات مرتبط جدید
- The Constructive Role of the Basij Organization as a Global Model in Preventing Terrorism
- تبیین نقش استعمار و استکبار جهانی در جنگ های معاصر در کشورهای اسلامی و راهکارهای مقابله با آن
- نفس و جامعه: تاثیرات اجتماعی در اندیشه مذاهب اسلامی
- همدردی وهمدلی اسلامی وپرهیزازتنش بین برادران ایمانی
- اصالت احتیاط در حرمت نفس انسانی به مثابه یک قاعده فقهی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.