جایابی بهینه و همزمان منابع تولید پراکنده و ادوات حفاظتی با استفاده از الگوریتم ژنتیک (GA) والگوریتم کلونی مورچگان (ACS)

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین همایش منطقه ای مهندسی برق
  • کد COI اختصاصی: YAZDEEC01_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1481
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود جعفری

کارشناس ارشد مهندسی برق- قدرت دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه ت

حسن منصف

دانشیار دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران

چکیده

یکی از پدیدههای قابل توجهی که در سالهای اخیر در صنعت برق رخ داده است ظهور منابع تولید پراکنده در شبکههای قدرت است. ازجمله مزایای بسیار مهم این سیستمها افزایش قابلیت اطمینان، کاهش تلفات شبکه، بهبود پروفیل ولتاژ و ... میباشد. منابع تولید پراکنده در هنگام بروز خطا در شبکه، با ایجاد جزایر عمدی میتوانند باعث کاهش میزان قطعی بارها و در نتیجه کاهش انرژی توزیع نشده شبکه شوند. از جمله ادوات حفاظتی شبکه توزیع، که هماهنگی مناسبی با منابع تولید پراکنده دارند کلیدهای بازبست میباشند. این کلیدها قابلیت سنکرون کردن ناحیه جزیره پس از بازیابی شبکه را دارا میباشند. بنابراین لزوم ارائه روشهای نوین در این محیط به منظور ارضای شرایط جدید و ایجاد بستری مناسب برای استفاده حداکثری از تاثیر این تکنولوژیهای جدید، اهمیت بسزایی دارد. در این مقاله با استفاده از الگوریتمهای ژنتیک و کلونی مورچگان و تعریف تابع هدف جامعی از شاخصهای قابلیت اطمینان، پروفیل ولتاژ و تلفات شبکه، منابع تولید پراکنده و ادوات حفاظتی بصورت همزمان جایابی میشوند. شبیهسازیها روی شبکه توزیع 34 شینه اصلاح شده IEEE انجام شده است. و کارایی الگوریتمهای پیشنهادی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

الگوریتم ژنتیک، الگوریتم کلونی مورچگان، جایابی بهینه، قابلیت اطمینان و منابع تولید پراکنده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.