سنتز نانوذرات زئولیت آلاییده شده با مس و نقره و بررسی خواص آنتی باکتریال آن بر روی الیاف طبیعی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس و نمایشگاه بین‌المللی مهندسی مواد و متالورژی و سیزدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES13_442
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 768
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه صادقی نیارکی

دکتری، دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه سمنان

علیرضا نعیمی پنجکی

مشاور تحقیق و توسعه شرکت اکسیر رویان طبیعت - کارشناس ارشد شناسایی و انتخاب مواد دانشگاه سیستان و بلوچستان واحد مهندسی شهید نیکبخت

چکیده

در سالهای اخیر و با وجود پیشرفت در علوم پزشکی، همچنان یکی از مهمترین مسائل در فرایند جراحی مراقبت های پس ازعمل است. بطور معمول پس از جراحی زخم حاصله از جراحی مکانی مناسب جهت عفونت و رشد میکروبها بشمار میرود. همچنین در محیط های مختلف، رشد کولونیهای میکروبی منجر به ایجاد عفونت و بیماری میشود. برای جلوگیری از رشد میکروبها و ویروسها از مواد آلی مانند اتانول استفاده میشود. با گذشت زمان استفاده از امواج اشعه ایکس نیز جهت استریل نمودن تجهیزات پزشکی مورد استفاده قرار گرفت. با وجود این مواد، رشد میکروبها همچنان قابل ملاحظه است. استفاده از نانوذرات فلزی و سرامیکی همچون نقره – مس و اکسید روی با خاصیت آنتی باکتریال، ضمن پایداری و طول عمر مطلوب از عوارض کمتری برخوردار هستند. ساختار زئولیت متخلخل به عنوان یک جاذب رطوبت و تبادل کننده یون به عنوان نگه دارنده مواد آنتی باکتریال و جاذب رطوبت کولونی های میکروبی به عنوان یک ماده معدنی بشمار میرود. در این طرح با استفاده از روش هیدروترمال نانو ذرات متخلخل زئولیت سنتز شدند. سپس با استفاده از روش همرسوبی و احیای یونهای نقره و مس به جای یون سدیم در ساختار زئولیت، فلزات نقره و مس جایگزین شدند. پیکهای گرفته شده از پراش اشعه ایکس وجود ساختار زئولیت، به همراه مس و نقره را با میانگین اندازه شبکه 40 نانومتر اثبات نمود. همچنین مورفولوژی ذرات توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی، ذراتی متراکم و کروی را با اندازه 100 نانومتر نشان داد. پیوند بین نقره – مس و ساختار زئولیت توسط طیف سنج مادون قرمز فوریه اثبات شد. خاصیت آنتی باکتریال نمونهها مورد بررسی قرار گرفت و نشان داد نقره با بازده بیشتر قابلیت از بین بردن باکترهای ایکولا را دارد. در این بین قرار گیری این ذرات بر روی باند استریل با الیاف کتان و ابریشم نیز انجام شد که نشان داد جذب بر روی الیاف کتان قابل دستیابی است.

کلیدواژه ها

سنتز هیدروترمال، سنتز همرسوبی، احیای نقره، نانو ذرات نقره، آنتی باکتریال

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.