کاربرد تاسواره ها در علوم و اکتشافات فضایی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه فناوری در مهندسی هوافضا، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JTAE-3-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 453
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد عظیمی

پژوهشگاه هوافضا

چکیده

با توجه به اهمیت طراحی و توسعه ماهواره های کوچک در برنامه های آتی فضایی و نیز نوین بودن این حوزه در کشور، به عنوان اولین گام، شناخت از سیستم های مشابه و عملکرد آن ها ضروری است. عمده ترین هدف این مقاله ارزیابی وضعیت تاسواره ها و توانمندی های آنها براساس ماموریت های پیشرفته علمی و اکتشافات فضایی می باشد. شاخص هایی که برای تحلیل ها برگزیده شده، شامل مقتضیات فناوری، ساخت و بهره برداری توسط کشورها و سازمان های سازنده، ماموریت، وزن، چید مانی، مشخصات مداری و پرتابگر، طول عمر و زیرسیستم های آنها از جمله محموله، سازه، کنترل وضعیت، کنترل حرارت، پیشرانش، ارتباطات و کامپیوتر می باشد. از میان بیش از هزار ماموریت پرتاب شده و پیشنهادی از منابع مختلف از جمله مجلات، کنفرانس ها، وب سایت هاو سایر پایگاه های داده های ماهواره ای قابل دسترس،تعدادی از ماموریت های با کارایی نسبتا بالا برای این کلاس از ماهواره ها انتخاب و به شش دسته کلی فیزیک نجومی، علوم زمینی و کاربردهای فضایی، کاوش اعماق فضا، آزمایشگاه های فضایی، توسعه تکنولوژی و بررسی پارامترهای فیزیک فضا تقسیم شده-اند.

کلیدواژه ها

تاسواره, اکتشافات فضایی, پیکو ماهواره, نانوماهواره

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.