آشکارسازی تغییرات خط ساحل با استفاده از تکنیک های سنجش از راه دور ( مطالعه موردی بندر امیرآباد)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ACUC08_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 510
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسام الدین عنایتی قادیکلایی

کارشناس ارشد مهندسی آب و سازه های هیدرولیکی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی.

فرزاد خدادادی

کارشناس ارشد مهندسی سواحل،بنادر و سازه های دریایی دانشگاه آزاد علوم تحقیقات.

چکیده

مطالعه تغییرات خط ساحل از مهم ترین عناصر فهم و محاسبه ی مقادیر فرسایش و رسوب گذاری و در نتیجه ، مدیریت بهتر سواحل وبنادر می باشد. استخراج خط ساحل به کمک عکس های ماهواره ای به عنوان یکی از ارزان ترین و جدید ترین روش ها معرفی شده است. در این پژوهش جهت پایش روند تغییرات خط ساحلی و تحلیل میزان جابجایی های مکانی آن در سواحل بندرامیرآباد طی بازه ی زمانی (1366) 1987، (1379) 2000 و (1394) 2015و (1397)2018، از 15 عکس ماهواره های لندست 8،7،5 و سنجنده هایTM,ETM+ ,OLI-TIRS استفاده شده است. جهت جداسازی آب از خشکی بعد از تصحیحات لازم بر روی عکس های ماهواره ی از ترکیب شاخص NDWI و تمامی باند های عکس های ماهواره ای استفاده شده است ، سپس بهترین ضرایب جهت کلاس بندی به روش Support Vector Machine را با کد نویسی در محیط PYTHONبدست آمده است و در نهایت به کمک نرم افزار های ENVIو GISمساحت تغییر یافته بدست آمده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که به دلیل وجود جریان غرب به شرق موجود در منطقه در قسمت غربی موج شکن بندر امیر آباد، کشتی سازی صدرا و نیروگاه نکا رسوب گذاری و در قسمت شرقی آن به خصوص در زبانه ی ساحلی خلیج گمیشان فرسایش صورت می گیرد.

کلیدواژه ها

بندر امیر آباد، عکس های ماهواره ای، تغییرات خط ساحل، فرسایش و رسوب گذاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.