عنوان مقاله بررسی خواص مکانیکی نانوکامپوزیت پایه ی آلومینیم تهیه شده با روش آسیاکاری مکانیکی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس و نمایشگاه بین‌المللی مهندسی مواد و متالورژی و سیزدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES13_354
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 395
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین رمضانعلی زاده

استادیار مهندسی مواد و متالورژی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه حکیم سبزواری

چکیده

نانوکامپوزیت برپایه ی آلومینیم حاوی نانوذرات Al3Mg2 به عنوان تقویت کننده با روش آسیاکاری مکانیکی و اکستروژن داغ ساخته شد. ریزساختار نمونه های متراکم شده با استفاده از میکروسکوپ الکترونی عبوری، میکروسکوپ الکترونی روبشی و پراش اشعه ی ایکس بررسی شد. رفتار مکانیکی این نانوکامپوزیت ها با آزمون های ریزسختی و کشش مورد مطالعه قرار گرفت که نتایج حاکی از افزایش چهار برابری استحکام نسبت به نمونه ی آلومینیم معمولی همراه با داکتیلیتی خوب است. همچنین نتیجه گرفته شد که استحکام کششی نهایی و ازدیاد طول نانوکامپوزیت ها به صورت چشمگیری با افزایش زمان آسیاکاری تا 15 ساعت بهبود می یابد. این نتیجه ناشی از اثر استحکام بخشی ریزدانه شدن و توزیع یکنواخت نانوذرات Al3Mg2 است. با افزایش زمان آسیاکاری تا 20 ساعت بهبود قابل ملاحظه ای در رفتار مکانیکی نمونه ها مشاهده نشد که دلیل این امر می تواندتکمیل فرآیند آسیاکاری و بازیابی دینامیکی و استاتیکی کامپوزیت در زمان های آسیاکاری بالا باشد.

کلیدواژه ها

خواص مکانیکی، نانوکامپوزیت پایه ی آلومینیم، آسیاکاری مکانیکی، استحکام کششی نهایی، داکتیلیتی، Al3Mg2

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.