استفاده از تفاله نیشکر برای سنتز نانو کامپوزیت Al2O3/SiC از طریق سنتز خود انتشار دمای بالا (SHS) و آسیابکاری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس و نمایشگاه بین‌المللی مهندسی مواد و متالورژی و سیزدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES13_266
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 571
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسیم بیرانوند

کارشناسی ارشد نانومواد، دانشگاه اصفهان، دانشکده علوم و فناوری های نوین، گروه مهندسی نانوفناوری

قاسم دینی

استادیار، دانشگاه اصفهان، دانشکده علوم و فناوری های نوین، گروه مهندسی نانوفناوری

چکیده

در این تحقیق، از خاکستر تفاله نیشکر به عنوان منبع سیلیس برای سنتز کامپوزیت /SiC3O2Al به روش سنتز خودانتشار دمای بالا (SHS) استفاده شد. خاکستر تفاله نیشکر بعد از اسیدشویی، با آلومینیوم و کربن سیاه با نسبت های مولی 6:4:3 توسط آسیاب به مدت 30 دقیقه مخلوط گردید و بعد از آن به صورت قرص های فشرده با قطر mm 10 پرس شدند. قرص ها درون کوره با دمای 850 ͦC با اتمسفر آرگون قرار داده شدند. در کمتر از 5 دقیقه واکنش با ایجاد شعله و دود زیاد انجام گردید. آزمون های XRD ، XRF ، TGA و SEM بر روی مواد اولیه و محصولات انجام شد. نتایج این آزمون ها نشان دهنده ی سنتز موفقیت آمیز کامپوزیت Al2O3/SiC با استفاده از خاکستر تفاله نیشکر بود. برای کاهش اندازه ذرات تا ابعاد نانومتری از روش آسیابکاری استفاده شد. بر طبق آزمون های SEM و DLS ، اندازه ذرات نانوکامپوزیت سنتز شده تا حدود nm 70 کاهش پیدا کرد. سپس ازنانوذرات بدست آمده به عنوان پرکننده در رزین اپوکسی برای ساخت نانوکامپوزیت پلیمری با هدف بهبود خواص مکانیکی الکتریکی آن استفاده شد. نانوذرات با درصدهای وزنی 5، 10، 15 به رزین اپوکسی اضافه گردید. پس از ساخت نمونه های مناسب، آزمون های مکانیکی و الکتریکی بر روی آنها انجام شد. نتایج نشان دهنده بهبود خواص مکانیکی و الکتریکی رزین اپوکسی با افزایش 5 تا % 15 وزنی نانوذرات Al2O3/SiC بود.

کلیدواژه ها

تفاله نیشکر، سنتز خود انتشار دمای بالا، کامپوزیت Al2O3/SiC رزین اپوکسی، نانوکامپوزیت پلیمری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.