بررسی تاثیر دماهای کلینیکی دهان بر عملکرد سیم های ارتودنسی نایتینولی تحت بارگذاری کششی و خمشی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس و نمایشگاه بین‌المللی مهندسی مواد و متالورژی و سیزدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES13_259
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 364
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل مجیدی

استادیار گروه مهندسی مواد و متالورژی، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه اراک

فردین نعمت زاده

استادیار گروه مهندسی موادو متالورژی دانشکده فنی مهندسی دانشگاه اراک

چکیده

سیم های نیکل-تیتانیومی در ارتودنسی بدلایلی نظیررفتار ابرکشسانی، مقاومت در برابرخوردگی، عمرخستگی بالا، سازگاری خوب با دهان و کرنش برگشت پذیر کاربرد بسیاری دارد و برای مرتب کردن دندان (برای جلوگیری ریزش دندان) استفاده می شود. در این مقاله از روش اجزاء محدود (اباکوس) برای بررسی رفتار کلینیکی سیم های ارتودنسی برای کاربرد در دندان استفاده شده است. ارزیابی سیم های ارتودنسی با اعمال نیروی کششی و خمشی مطابق استاندارد و با در نظرگرفتن خواص متالورژیکی و مکانیکی انجام گرفته است. مدل ماده مورد استفاده جهت توصیف خواص ماده بر اساس انرژی آزاد ترمودینامیکی هلمهولتز(مدل آریشیو) می باشد. سیم های ارتودنسی با دمای 36 درجه سانتیگراد در آزمایش کششی بدلیل انرژی کرنش الاستیک کمتر و نیروی مناسب اعمالی به براکت و دندان ها و استحکام مقاومت کششی مطلوب و حلقه هیسترزیس کامل وابسته به رفتار ابرکشسانی عملکرد بهتری دارد. همچنین در آزمایش خمشی، سیم ارتودنسی با دمای 26 درجه سانتی گراد به دلیل تنش مسطح بالایی کمتر عملکرد بهتری را به دنبال دارد. این مطالعه عددی می تواند یک راه مناسبی برای بررسی رفتار مکانیکی سیم های ارتودنسی مورد کاربرد در دندان با توجه به اثرات خواص متالورژیکی و مکانیکی ارائه نماید، و در طول درمان اثر بخش باشد.

کلیدواژه ها

شبیه سازی، دماهای کلینیکی دهان ، بارگذاری کششی و خمشی ، سیم های ارتودنسی نایتینولی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.