تاثیر عملیات همگن سازی بر ریزساختار و سختی آلیاژ آنتروپی بالای AlCoCrFeNi

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس و نمایشگاه بین‌المللی مهندسی مواد و متالورژی و سیزدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES13_230
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 567
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوید عسگرخانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، پژوهشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی مالک اشتر

معصومه سیف اللهی

استادیار پژوهشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی مالک اشتر

سید مهدی عباسی

دانشیار پژوهشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی مالک اشتر

آدلی آخوندزاده

پژوهشگر پژوهشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی مالک اشتر

چکیده

در این تحقیق تاثیر زمان همگن سازی برریزساختار و سختی آلیاژ آنتروپی بالای AlCoCrFeNi مورد بررسی قرارگرفته است. آلیاژ مذکور در کوره القایی تحت خلاء ریخته گری شده و پس از همگن سازی در دمای C ˚ 1250 به مدت 8 و 6 و 4 و 2 ساعت مورد ارزیابی ریزساختاری و سختی سنجی قرار گرفت. ساختار ریختگی به صورت دندریتی و شامل فازهای FCC و BCC است. نتایج بررسی های ریزساختاری نشان داد که پس از همگن سازی مناطق دندریتی از بین رفته، جدایش ها کاهش و ساختار همگن حاصلشده است. با گذشت زمان همگن سازی از 8 - 2 ساعت، مرزدانه ها که شامل فاز نرم FCC و غنی از عناصر Fe ، Co و Cr هستند، ضخیم شده اند و اطراف مرز تهی از این عناصر شده است. با انجام همگن سازی، سختی نسبت به حالت ریختگی افزایش و سپس با افزایش زمان همگن سازی کاهش می یابد. با افزایش زمان همگن سازی میزان فاز نرم FCC نسبت به فاز سخت BCC افزایش می یابد که مرزدانه های ضخیم به وضوح آنرا نشان می دهد. همچنین می توان علت افزایش سختی اولیه را به تشکیل فاز مخربو سخت σ نسبت داد که با بالا رفتن دما تشکیل شده و با گذشت زمان مجددا حل می شود.

کلیدواژه ها

آلیاژ آنتروپی بالای AlCoCrFeNi ، همگن سازی، ریزساختار، سختی سنجی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.