ساخت و بررسی تاثیر دستگاه سیم داغ برش فوم نیمه اتوماتیک بر ویژگی های مدل های فومی در صنعت ریخته گری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس و نمایشگاه بین‌المللی مهندسی مواد و متالورژی و سیزدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES13_226
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 866
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صادق میرزامحمدی

دکتری مهندسی مواد استادیار گروه متالورژی، دانشکده فنی انقلاب اسلامی دانشگاه فنی و حرفه ای تهران

محمد حیدری

دانشجوی کارشناسی مهندسی مکانیک خودرو، دانشکده فنی انقلاب اسلامی دانشگاه فنی و حرفه ای

علی امیری

دانشجوی کارشناسی مهندسی مکانیک خودرو، دانشکده فنی انقلاب اسلامی دانشگاه فنی و حرفه ای

رضا مرادی

دکتری مهندسی مکانیک، استادیار گروه مکانیک، دانشکده فنی انقلاب اسلامی دانشگاه فنی و حرفه ای تهران

چکیده

در این تحقیق، یک روش مدرن جهت ساخت مدل های فومی که یکی از مهم ترین مراحل ریخته گری با مدل فومی فداشونده می باشد، به کار گرفته شده است. جهت بریدن و ایجاد مدل های فومی، یک دستگاه سیم داغ نیمه اتوماتیک ساخته شد دو نوع مدل فومی کاربردی به وسیله روش دستی و روش بریدن با دستگاه نیمه اتوماتیک آمادهشدند.اندازه های مدل های فومی به دست آمده مورد ارزیابی قرار گرفت و دقت هریک از روش ها درتولیدمدل های فومی مورد مقایسه قرارگرفت. با توجه به دانسیته فوم مورد استفاده در آزمایش ها، حجم مدل های تهیه شده با روش های دستی و نیمه اتوماتیک به دست آمد. دو روش مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تحقیق مشخص کرد که دقت اندازه های مدل های تهیه شده به روش نیمه اتوماتیک بیش از دو برابر دقت مدلهای تهیه شده به روش متداول دستی بود.مدل های تهیه شده به روش نیمه اتوماتیک دارای حجم اضافی ۲/۵ درصد نسبت به حجم قطعه اصلی بودند. درحالیکه مقدار مذکور برای مدل های فومی بریده شده به روش دستی ۷/۴ درصد بود. بنابراین، راندمان اقتصادی ریخته گری قطعات با استفاده از مدل های فومی ساخته شده با روش نیمه اتوماتیک از نظر ذوب مصرف برای قطعات آلومینیومی ۴/۴ درصد بیشتر از قطعات تولیدی با استفاده از مدل های فومی ساخته شده با روش دستی بود.

کلیدواژه ها

ریخته گری، مدل های فومی، روش سیم داغ نیمه اتوماتیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.