تاثیرات خوب و بد مواد قندی و شیرین کننده ها بر سلامت دهان و دندان

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 446

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CCNS01_102

تاریخ نمایه سازی: 11 آذر 1398

چکیده مقاله:

بیان مساله: مواد قندی و شیرین کننده ها در بسیاری از غذاها و خوراکی ها یافت میشوند. این مواد با توجه به نوع، ماهیت، شکل فیزیکی، ترکیبات شیمیایی، ترتیب خورده شدن و ... تاثیرات خوب و بد متفاوتی در سلامت دهان و دندان ها دارند. یکی از عوامل بیولوژیک اساسی در سلامت دندان ها و بافت لثه مواد قندی موجود در غلات و میوه ها و ... است.هدف پژوهش: این پژوهش با در نظرگرفتن نقش مهم و موثر مواد قندی در سلامت دهان به بررسی اشکال مختلف این مواد پرداخته و سعی می نماید با طرح جنبه های مختلف این مواد نشان دهد چگونه می توان با بکارگیری مواد مفید و جلوگیری از مصرف مواد مضر به سلامت دهان و دندانها کمک نمود.روش و چگونگی پژوهش: با استفاده از منابع متعدد مرتبط با موضوع و نیز با بررسی سیستماتیک کلید واژه های اصلی در پایگاه های اطلاعاتی انگلیسی و فارسی زبان بررسی جامعی بر روی موضوع انجام گرفت. سایر منابع اطلاعاتی مورد توجه قرار گرفت.یافته ها و نتیجه گیری: پوسیدگی دندان و بیماری های لثه از مهمترین و شایع ترین بیماری های ناحیه دهان هستند. نقش کلیدی مواد قندی در ایجاد این بیماری ها انکار ناپذیر است. از سوی دیگر نحوه استفاده از این مواد و نیز بکارگیری انواع و اشکال کم خطرتر میتواند در بهبود سلامت دهان کمک کننده باشد. فراتر از آن، برخی شیرین کننده ها میتوانند نقش کاهشی در بروز پوسیدگی دندان و بیماری های لثه ایفا نمایند. تاثیرات مثبت و منفی مواد قندی یافت شده در مواد غذایی و خوراکیها و نوشیدنی ها به تفصیل مورد بحث قرار خواهد گرفت.

نویسندگان

زهرا سیدمعلمی

دندانپزشک، دکترای سلامت دهان و دندان پزشکی جامعه نگر، عضو هیئت علمی گروه سلامت دهان و دندان پزشکی جامعه نگر،دانشکده دندان پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان