CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

عسل و ارزیابی اثرات آن در التیام زخم های پوستی

عنوان مقاله: عسل و ارزیابی اثرات آن در التیام زخم های پوستی
شناسه ملی مقاله: CCNS01_016
منتشر شده در همایش ملی شکلات،قهوه و شیرین کننده های طبیعی در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

جواد یغموریان خوجینی - دانشجوی کارشناسی زیست شناسی سلولی و مولکولی، گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی و میکروبیولوژی، دانشکده علوم و فناوری های زیستی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.
ندا یزدانی - کارشناسی زیست شناسی جانوری، گروه زیست شناسی گیاهی و جانوری، دانشکده علوم و فناوری های زیستی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.
کامران قائدی - استاد زیست شناسی سلولی و مولکولی، گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی و میکروبیولوژی، دانشکده علوم و فناوری های زیستی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

خلاصه مقاله:
بیان مساله:وجود گسترده ی زخم ها و جراحت های پوستی ناشی شده از عوامل مختلف در یک جامعه، می تواند تاثیرات منفی بر سلامت و اقتصاد آن جامعه، به خصوص در سطح جهانی داشته باشد. عسل به عنوان یک ماده آنتی اکسیدانی، ضد باکتریایی و ضد میکروبی دارای اثرات و کاربرد های فراوان از جمله در التیام زخم های پوستی می باشد.هدف پژوهش: در این مطالعه، توضیحاتی در مورد عسل و خواص مثبت آن در روند التیام زخم های پوستی ارائه گردیده است.روش و چگونگی انجام پژوهش: در این مطالعه از روش گردآوری کتابخانه ای، جستجو در متون مختلف و مقالات علمی معتبر استفاده شده است. یافته ها و نتیجه گیری: عسل از زمان های بسیار قدیم به سبب خواص شگفت انگیز درمانی و اثرات مثبت آن به خصوص در روند التیام زخم های پوستی مورد توجه بسیاری از جوامع واقع شده است. التیام زخم ها فرایندی پیچیده است که در حال حاضر درک کاملی از آن صورت نگرفته است؛ ولی به طور کلی پاسخی به یک سری آسیب هاست که ارتباط بین سلول های مختلف و یک سری آنزیم ها و پروتئین ها در آن دخیل است. تاثیر گذاری عسل بر روند التیام زخم های پوستی می تواند از راه های مختلفی صورت گیرد. فعالیت ضد باکتریایی و تحریک آنژیوژنز به سبب دارا بودن پراکسید های فراوان از جمله پراکسید هیدروژن و مواد فیتوشیمیایی، اثرات مثبت بر رشد بافت پوششی و گرانوله، کاهش در مساحت و اندازه زخم ها، چسبندگی و اسمولاریته بالا، فعالیت ضد میکروبی به دلیل دارا بودن آنزیم هایی نظیر دیاستاز، خاصیت جذب کنندگی برخی سلول های دفاعی همچون ماکروفاژها در محل زخم، دارا بودن خاصیت pH پایین و تحریک رشد فیبروبلاست و آزادی سازی اکسیژن، افزایش روند رگ زایی به سبب دارا بودن گلوکوز و فعالیت های آنتی اکسیدانی از طریق محدود کردن فعالیت رادیکال های آزاد از جمله خاصیت ها و فرایند هایی است که عسل در روند مثبت درمانی خود در التیام زخم های پوستی ایفا می کند.

کلمات کلیدی:
عسل، التیام زخم، پوست، پانسمان های بیولوژیکی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/963504/