آسیب شناسی وقف علمی در حوزه تجاری سازی علم و فناوری در ایران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کارکرد وقف در توسعه انسانی با تاکید بر وقف علمی
  • کد COI اختصاصی: VAGHF01_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 915
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد لامعی گیو

دانشیار دانشگاه بیرجند

سمیه اقبالی نسب

دانش آموخته کارشناسی ارشد ادبیات تطبیقی دانشگاه بیرجند

سارا لامعی گیو

دانشجوی دکترای دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند

چکیده

سنت نیک و حسنه وقف به عنوان یک پشتوانه قوی در مرتفع نمودن اهداف بلند جامعه انسانی به شمار می آید. در دهه های گذشته در کنار اشکال مختلف وقف، توجه به واگذاری، کمک رسانی و ساخت مراکز فرهنگی و علمی مانند مدارس، کتابخانه های آزمایشگاه ها و رصدخانه ها که از اهمیت بسزایی برخوردار است، معطوف بوده است. اما امروزه بنابر مقتضیات زمانی و نیازهای روز جوامع، راه خود را به شیوه ای دیگر می پیماید، این در حالی است که هیچ تفاوتی در اهداف و مقاصد آن صورت نگرفته و آن بعد تجاری سازی در حوزه علوم و فناوری است؛ بدین معنا که با تکیه بر علم و دانش متخصصان، عالمان و دانشمندان این حوزه و همکاری نهادهای درگیر در مسئله بتوان به کسب ثروت دست یافت. پژوهش حاضر کوشیده است به روش توصیفی- تحلیلی با بررسی و مطالعه اسناد و منابع مکتوب مبحث آسیب شناسی وقف علمی در تجاری سازی علوم و فناوری را مورد بررسی و مطالعه قرار دهد. این نوع از وقف به دلیل تنوع در ص وری که برای آن می توان قائل شد و نتایج قابل توجهی که در عرصه های مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی برای اقشار مختلف به ویژه خبر بن جامعه مهیا می کند، می تواند با به کارگیری ص حیح و علمی موجبات ایجاد رشد اجتماعی جوامع را فراهم نماید. یافته های پژوهش نشان می دهد که در کشور اسلامی ایران، مجموعه عواملی مانند: عدم آگاهی و عدم توانایی کسب ثروت بر مبنای انجام کارهای علمی- پژوهشی، نبود ساختار و چهار چوب علمی و منطقی در بخش های مختلف تجاری سازی علم و فناوری، عملکرد ضعیف سازمان های مردم نهاد و عدم فرهنگ سازی به عنوان بخشی از آسیب های قابل توجه، می بایست بیشتر و بهتر مطالعه و مورد کاوش قرار گیرد.

کلیدواژه ها

وقف، آسیب شناسی، علم و فناوری، عصر معاصر، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.