ارزیابی عملکرد ترافیکی تغییرخط وسایل نقلیه قبل و پس از گردش به راست در تقاطع های چراغدار

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پژوهشنامه حمل و نقل، دوره: 16، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_TRJ-16-3_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 438
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرمسعود رحیمی

استادیار گروه عمران دانشکده مهندسی دانشگاه زنجان

محمود اکبرزاده

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه زنجان

احمد اکبرزاده

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه زنجان

آرش مظاهری

دانشجوی دکتری، گروه عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه زنجان

چکیده

عملکردهای ترافیکی در بخش­های متراکم جاده­ها بسیار پیچیده هستند و یک تحلیل جامع از فعل و انفعالات بین وسایل نقلیه جهت درک رویدادها در گلوگاه­های ترافیکی و توصیه راه­حل­هایی برای آن ضروری است. این مسئله، توسعه تئوری­های ترافیکی برای توضیح رفتار راننده در سطح خردنگر را نیاز دارد که یکی از عناصر اصلی آن، رفتار تغییرخط است. در این تحقیق، اثرات عملکردی تغییرخط وسایل نقلیه قبل از گردش به راست جهت خروج از تقاطع و پس از گردش به راست جهت ادغام به مسیر بعدی، در درصدهای مختلف حجم ترافیکی گردش به راست در مجاورت سه تقاطع­ چراغدار فلزی-ملت، سیمین و شیخ صدوق در شهر اصفهان با استفاده از نرم­افزار ایمسان مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. ابتدا در ساعت اوج از شرایط میدانی سه تقاطع­ مذکور فیلمبرداری صورت گرفت. سپس با انجام بازدید میدانی و همچنین مشاهده فیلم­های برداشت شده، مشخصات هندسی و ترافیکی تقاطع­ها استخراج و با اطلاعات دریافتی از شهرداری اصفهان تکمیل شد. در ادامه دو پارامتر اصلی مدل تغییرخط ایمسان شامل فاصله تا ناحیه 1 و  فاصله تا ناحیه 2، با مقادیر پیشنهادی برآورد شدند. در نهایت برای بهینه­سازی چراغ ترافیکی سه تقاطع تحت سناریوهای مختلف از نرم­افزار سینکرو استفاده شد و حاصل بهینه­سازی سیکل آن تقاطع­ها جهت شبیه­سازی وارد نرم­افزار ایمسان شد. نتایج شبیه­سازی تقاطع­ها در نرم­افزار ایمسان نشان داد استفاده از مقادیر پیشنهادی به جای مقادیر پیش­فرض نرم­افزار برای فاصله تا ناحیه 1 و 2، شاخص عملکردی زمان سفر را در سه تقاطع فلزی-ملت، سیمین و شیخ صدوق به ترتیب (1+) تا (9-)، (0) تا (15-)، و (0) تا (5-) درصد تغییر می­دهد.

کلیدواژه ها

تغییرخط, نرم افزار ایمسان, فاصله تا ناحیه 1, فاصله تا ناحیه 2

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.