تحلیل همدیدی و دینامیکی سامانه سیل آسای گلستان (مطالعه موردی اسفند 1397)
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت منابع طبیعی با محوریت آب،سیل و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: NCNRM02_236
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 946
نویسندگان
معاون پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور
کارشناس پیش بینی مرکز پیش بینی، سازمان هواشناسی کشور،
کارشناس پیش بینی مرکز پیش بینی، سازمان هواشناسی کشور،
کارشناس اداره کل هواشناسی استان گلستان
کارشناس اداره کل هواشناسی استان گلستان
چکیده
بارشهای سیل آسا اغلب منجر به خسارات هنگفت جانی و مالی میشوند، که عموما0 هم جبران ناپذیرند. از این رو تحلیل دقیق الگوی هواشناسی، توانایی و امکان پیشبینی آنها بسیار مهم هستند. رخداد بارش بسیارسنگین و سیل گلستان از 18 تا 21 مارس 2019 از بی سابقه ترین بارشهای این منطقه بوده که به لحاظ وسعت عملکرد در حوضه و زیرحوضه های آبریز و نیز مقدار بارشها قابل تامل میباشد. بیشتر ایستگاه های استان روز 28 بیشترین بارش را در مدت فعالیت سامانه بارشی داشته اند. این سامانه یک سامانه دینامیکی فعال با امواج کم دامنه و یک الگوی باروکلنیک کلاسیک در تمام سطوح بوده است. با نفوذ سامانه بارشی به شمال شرق بارشها از 26ام اسفند آغاز شده و برای روز 28 به اوج خود رسیده اند. بتدریج از 1 ام فروردین سامانه بارشی رو به تضعیف بوده است؛ کاهش قابل ملاحظه دما موجب بارش قابل ملاحظه برف شده شده است. متناسب با کمفشار دینامیکی قوی در سطوح میانی و بالای جو کمارتفاع قوی با الگوی چرخند یا تراف دوقلو مشاهده میشود. شدت بارشهای سیل آسا منجر به سیلاب شدید و طغیان رودخانه های فصلی و محلی از جمله گرگانرود و ... شده است. در مدت فعالیت سامانه بارشی سیلآسا بیشترین بارش در توسکاچال شهرستان مینودشت به میزان 354 میلی متر و بیشترین میزان برف در دراز نو کردکوی به میزان 140 سانتی متر گزارش شده است.کلیدواژه ها
بارش سیل آسا، گلستان، کم فشارمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.