امکان سنجی طرح تولید RDF از پسماند شهری و استفاده آن در صنایع و کارخانه سیمان پیوند در استان گلستان
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت منابع طبیعی با محوریت آب،سیل و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: NCNRM02_222
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1439
نویسندگان
مدیر پژوهش سازمان مدیریت پسماند استان گلستان،
کارشناس پژوهش سازمان مدیریت پسماند استان گلستان
مدیر عامل شرکت تدبیر انرژی هیرکان
چکیده
تولید سوخت زیستی )RDF) از مواد دورریز خط پردازش (ریجکتی) کارخانه کمپوست سایت آزادشهر با هدف ارائه راهکارهای مناسب برای جلوگیری از انحراف پسماند از دفن و جایگزینی سوختهای تجزیهپذیر بهجای گاز طبیعی و مازوت در صنایع دارنده دیگ بخار و کارخانه سیمان پیوند با کمک بخش خصوصی درحال انجام می باشد. در ابتدا طی سه نوبت در 3 فصل پاییز، زمستان 97 و تابستان98، با استفاده از روش آنالیز مستقیم (دستی) از پسماند مخلوط ورودی و ریجکتی به میزان 300 کیلوگرم بهمنظور نمونه برداری؛ برداشت شد. سپس نمونهای با وزن 1-2kg جهت محاسبه ارزش حرارتی پسماند با روش بمب کالری متری به آزمایشگاه ارسال گردید. نتایج آنالیز فیزیکی پسماند ریجکتی در چهار بخش (پسماند دفنی (%5)، آلی((%40، مواد با ارزش احتراق (%31) و مواد خشک با ارزش فروش ((%18) تقسیمبندی شد که در این رابطه، استفاده از تجهیزاتی از قبیل کیسه بازکن، سرند دیسکی برای جداسازی مابقی پسماندهای آلی، سرند لرزشی براساس نوع فرم برای جداسازی سایر پسماندهای ارزشی، خردکن اولیه و خشککن برای تولید RDF با مطلوب پیشنهاد میگردد. میزان ارزش حرارتی محاسبه شده برای پسماند ریجکتی 5700 kcal/kg است که با احتساب روزانه 130 تا 150 تن RDF، میتواند30 درصد سوخت کارخانه سیمان به عنوان سوخت کمکی را (در دو قسمت مشعل اصلی بهشکل مستقیم و محفظه کلساینر به شکل غیرمستیقم) تامین نماید و یا میتواند %100، سوخت مشعلهای جامدسوز صنایع دارنده دیگ بخار و حتی دستگاه های بیخطرساز زباله پزشکی به روش اتوکلاو را نیز فراهم نماید. این تکنولوژی برای اولین بار در ایران در حال ساخت میباشد و بزودی شاهد اجرای موفق آن خواهیم بود.کلیدواژه ها
RDF، پسماند، آزادشهر، کارخانه سیمان، دیگ بخارمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.