تاثیر هلالی آبگیر بر کیفیت آبهای زیرزمینی از لحاظ مصارف شرب و کشاورزی (مطالعه موردی: آبخوان گوهرکوه شهرستان خاش)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت منابع طبیعی با محوریت آب،سیل و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NCNRM02_186
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 454
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا مالدار

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه زابل،

مجید آجورلو

استادیار گروه مرتع و آبخیزداری دانشکده آب و خاک دانشگاه زابل

عبدالحمید دهواری

استادیار گروه مرتع و آبخیزداری دانشکده آب و خاک دانشگاه زابل

صابره خردناروئی

دانش آموخته کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه زابل

چکیده

طی سالهای اخیر در ایران و به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک به دلیل عوامل طبیعی و انسانی، افت سطح آب سفره های آب زیرزمینی مشاهده شده است که بر روی کیفیت آب ازنظر قابلیت مصرف آن، تاثیرگذار بوده است. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر هلالی های آبگیر بر کیفیت آب زیرزمینی دشت گوهرکوه واقع در استان سیستان و بلوچستان از جهت مصرف شرب و کشاورزی میباشد. در این مطالعه 14 حلقه چاه باتوجه به پراکنش و صحت آنها در دو دوره قبل و بعد از احداث هلالیهای آبگیر انتخاب و با استفاده از طبقه بندی شولر و ویلکاکس در نرمافزار Chemistry، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که کیفیت آب آشامیدنی دشت گوهرکوه در طی دو دوره مد نظر تغییر زیادی نداشته و بیشترین تمرکز در کیفیت متوسط تا نامناسب قرار داشته است. بررسی کیفیت آب بر ساس دیاگرام ویلکاکس بیانگر روند تنزل کیفیت و افزایش مساحت کلاس c4s4 و کاهش کلاس c3s1 پس از احداث هلالیهای آبگیر بهدلیل افزایش برداشت و کاهش بارندگی میباشد.

کلیدواژه ها

آبهای زیرزمینی، شولر، ویلکاکس، دشت گوهرکوه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.