بررسی کاربرد الیسیتورها بر میزان کمبود آب اشباع برگ و آنزیم های آنتی اکسیدان گیاه دارویی زوفا (Hyssopus officinalis L.) تحت تنش خشکی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت منابع طبیعی با محوریت آب،سیل و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NCNRM02_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 665
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه سادات موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد اکولوژی کشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه گنبد کاووس

معصومه نعیمی

دکتری اکولوژی گیاهان زراعی، استادیار گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه گنبد کاووس

عبداللطیف قلی زاده

دکتری اکولوژی گیاهان زراعی، استادیار گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه گنبد کاووس

علی راحمی

دکتری اکولوژی گیاهان زراعی، استادیار گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه گنبد کاووس

چکیده

بهمنظور بررسی تاثیر اسید سالیسیلیک و کیتوزان بر میزان کمبود آب اشباع برگ و میزان آنزیمهای آنتی اکسیدان گیاه دارویی زوفا (Hyssopus officinalis L.) در شرایط تنش کم آبی، آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه گنبد کاووس، بهصورت کرتهای خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. فاکتورهای مورد بررسی شامل دور آبیاری در سه سطح 7، 14 و 21 روزه بهعنوان فاکتور اصلی و چهار سطح محلولپاشی شامل عدم مصرف الیسیتور (تیمار شاهد: محلولپاشی با آب خالص)، محلولپاشی اسید سالیسیلیک 300) میلیگرم در لیتر)، محلولپاشی کیتوزان 5) گرم در لیتر) و تلفیق اسید سالیسیلیک و کیتوزان به عنوان عامل فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج تحقیق نشان داد اثر متقابل آبیاری و محلولپاشی بر صفات کمبود اشباع آب برگ و فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدان معنیدار بود. نتایج همچنین مشخص کرد کاربرد کیتوزان و اسید سالیسیلیک با هم منجر به افزایش فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدان تحت تیمار 14 روزه تنش کمآبی گردید. با توجه به نتایج به دست آمده و تاثیر محلول پاشی این دو الیسیتور بر ویژگیهای بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی گیاه، مصرف آنها جهت تولید مواد با ارزش دارویی همچنین ایجاد مقاومت به تنش خشکی توصیه میشود.

کلیدواژه ها

آنزیم، تنش خشکی، کاتالاز، پراکسیداز، گیاه دارویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.