فناوری های نوین احیای اراضی آلوده به فلزات سنگین

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت منابع طبیعی با محوریت آب،سیل و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NCNRM02_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 457
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدکیا کیانیان گل افشانی

استادیار دانشکده کویرشناسی دانشگاه سمنان

چکیده

فعالیتهای صنعتی، شهری، کشاورزی و معدنکاوی، به علت آلاینده های معدنی مانند فلزات و شبهفلزات، موجب آلودگی خاک و آب در سراسر جهان میشوند. خاکهای آلوده به فلزات سنگین، که فاقد پوشش گیاهی و بیثبات هستند، توسط فرسایش آبی و بادی به رسوبات رودخانه ها و شهرهای اطراف آنها منتقل میشوند. در صورت عدم بازسازی پوشش گیاهی و تثبیت خاکهای آلوده به فلزات سنگین، این امر میتواند موجب آلوده کردن هوا، آب (سطحی و زیرزمینی) و خاک شده و بر محیط زیست اثرات مخربی بگذارد. از این رو، در مقاله حاضر، سعی میشود به طور خلاصه به بررسی فناوریهای نوین احیای اراضی آلوده به فلزات سنگین پرداخته شود. از روشهای اصلاح اراضی تخریبیافته و آلوده می توان به گیاه پالایی، میکوریز، زئولیت، سوپرجاذبها، بیوچار، گیاهان تراریخته، زیستپالایی توسط میکروبها، انرژیهای نو، استفاده از نانوفناوری برای پاکسازی، نرمافزار ژئومتریک، سفت سازی اضافات معدنی، واجذبی حرارتی و غیره اشاره نمود . نتایج نشان میدهند، که با بکارگیری این روشها در بسیاری از نقاط دنیا، بسیاری از اراضی آلوده و تخریبیافته احیا شده اند و مورد استفاده تفریحی، کشاورزی و غیره قرار گرفته اند. امید است در کشور ما نیز با بکارگیری مناسب این روشها در مناطق و سایتهای بتوان این اراضی را احیاء نمود و در نهایت به بهبود زندگی انسانی کمک نمود.

کلیدواژه ها

فلزات سنگین، احیاء، زمین های آلوده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.