بررسی نقش تشکیلات زمین شناسی بر شاخص های پایداری ساختمان خاک

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت منابع طبیعی با محوریت آب،سیل و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NCNRM02_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 669
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود زارع

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه فردوسی مشهد

علی گلکاریان

استادیار گروه مرتع و آبخیزداری ، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه فردوسی مشهد،

حجت امامی

دانشیار گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد،

چکیده

ساختمان خاک، یکی از مهمترین ویژگیهای فیزیکی و فعال خاک است. ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی خاک و عوامل اکولوژیکی و انسانی در درازمدت بر ساختمان خاک اثر میگذارند. در این تحقیق هفت سازند زمین شناسی خالص در استان خراسان رضوی انتخاب گردید و متغیرهای میانگین وزنی قطر خاکدانه ها در دو حالت الک خشک و الک تر، درصد پایداری، درصد تخریب خاکدانه ها، درصد سیلت، درصد ماسه و درصد ماده آلی برای دو شاخص رطوبت توپوگرافی مثبت و منفی محاسبه گردید. نتایج آزمایش فاکتوریل با طرح کاملا0 تصادفی نشان داد که متغیرهای مورد بررسی در سازندهای مختلف دارای اختلاف معنیداری در سطح0/001 هستند. متغیر میانگین وزنی قطر خاکدانه ها در حالت خشک با متغیر درصد تخریب خاکدانه ها و درصد سیلت ارتباط معنیدار و معکوسی در سطح 1 درصد دارد. درصد سیلت با تمامی متغیرها به جز درصد ماده آلی رابطه معنیداری در سطح یک درصد دارد، میزان ماده آلی تنها متغیری است که علاوه بر سازندهای مختلف در شاخصهای رطوبتی مثبت و منفی دارای اختلاف معنیداری در سطح یک درصد میباشد.

کلیدواژه ها

شاخصهای پایداری ساختمان خاک، سازند زمینشناسی، شاخص رطوبت توپوگرافی، خراسان رضوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.