بررسی کیفیت صدای بزرگسالان فارسی زبان با صدای به هنجار و مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس : تحلیل سپسترال
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: هفدهمین همایش گفتار درمانی ایران
- کد COI اختصاصی: STMED17_092
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 703
نویسندگان
چکیده
هدف: صدا به عنوان محصول یک مکانیسم چندبعدی متاثر از عملکرد سیستم عصبی است. مالتیپلاسکلروزیس یکی از بیماریهای عصبی مزمن و با علتی ناشناخته است که از ابتدایی ترین نشانه های آن گرفتگی صدا است. به دلیل فقدان وجود ضایعه در حنجره این بیماران، ارزیابی آکوستیک خصوصا شیوه ی ارزیابی ها- فرکانس وابسته- درمیان روشهای ارزیابی اختلالات صوتی، اهمیت به سزایی دارد. این پژوهش باهدف بررسی ویژگیهای آکوستیک افراد مبتلابه مالتیپل اسکلروزیس و مقایسه ی آن با همتایان طبیعی انجام شد.روش بررسی: در این مطالعه ی تحلیلی - مقطعی صدای30 فرد سالم 15) مرد و 15 زن) و 30 فرد مبتلابه مالتیپل اسکلروزیس 15) مرد و 15 زن) در بازهی سنی 20 تا 60ساله با در نظر گرفتن معیارهای ورود موردبررسی قرار گرفت. تحلیل آکوستیک با استفاده از نرم افزار Speech Tool ، در تکالیف کشیدن واکه /a/ و خواندن متن استاندارد با محاسبه پارامترهای برجسته ترین قلهی سپسترال Cepstral Peak Prominence) یا (CPP و برجسته ترین قله ی سپسترال تعدیل شده Cepstral Peak Prominence-) Smoothed یا (CPPS صورت گرفت. داده های به دست آمده به کمک آزمون آماری تی مستقل تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: مقادیر CPP و CPPS در زنان طبیعی در هر دو تکلیف کشیدن واکه و خواندن متن به طور معنیداری بیشتر از زنان مبتلابه ام.اس بود .(P< 0/05) در گروه مردان مقادیر CPP و CPPs در گروه طبیعی فقط در تکلیف کشیدن واکه/a/ به طور معنی داری بیشتر از مردان مبتلابه ام.اس بود (P< 0/05) و نه در تکلیف خواندن متن .(P> 0/05)نتیجه گیری: تعیین ویژگیهای صوتی بیماران مبتلابه مالتیپل اسکلروزیس، به عنوان یکی از ابزارهای تشخیص اختلالات صوتی در این گروه از بیماران قابل استفاده است. نتایج نشان دهنده ی ضرورت توجه ویژه به صدای افراد مبتلا خصوصا گروه زنان مبتلا به ام.اس در مراحل ابتدایی بیماری میباشد.کلیدواژه ها
تحلیل سپسترال، مالتیپل اسکلروزیس، اختلال صدا، برجسته ترین قله ی سپسترالمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.